ZENEZÓNA

Ügyes hírverés a nagylemezhez?
Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a Duran Duran maxi CD-n jövő hétfőn megjelenő, Justin Timberlake közreműködésével készült Falling Down című dalának videoklipje kapcsán.

Ügyes hírverés a nagylemezhez?

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a Duran Duran maxi CD-n jövő hétfőn megjelenő, Justin Timberlake közreműködésével készült Falling Down című dalának videoklipje kapcsán. Több európai sajtóorgánum arról számolt be, hogy a klipet Nagy-Britanniában betiltották, mások szerint azonban az információ nem fedi a valóságot, a zenekar és menedzsmentje csak szeretné elérni a betiltását… A szerzemény Los Angelesben rögzített, állítólag túlságosan perverz videójában drága „luxuselvonókúrára” jelentkező fiatal lányok, modellek szerepelnek. Egyesek úgy tudják, a „problémás országokban” a klip egy visszafogottabb változata lesz látható, de csak azután, hogy a(z állítólagos) betiltás meghozza a várt gyümölcsöt. Az együttes ugyanis – a bennfentesek szerint – a pályafutásának kezdetén történteket akarja elérni: az 1981-es Girls On Film című felvétele klipjét a BBC nem volt hajlandó műsorra tűzni, a benne szereplő hölgyek hiányos öltözetére hivatkozva, és a történet körüli hírverés akkor nagyot lendített a fiúk karrierjén. Valószínűsíthető tehát, hogy a mostani hercehurca ügyes reklámfogás a zenekar az Egyesült Államokban jövő kedden, Európában november 19-én megjelenő Red Carpet Massacre című stúdióalbumához. (pj)

Halottak listáját ismét Elvis vezeti

Az amerikai Forbes magazin évente összeállítja a „legtöbbet kereső” halott sztárok listáját. A tavalyi összesítésen az 1994-ben öngyilkosságot elkövetett Kurt Cobain megelőzte a sok évig trónolt Elvis Presleyt, ami annak tulajdonítható, hogy a Nirvana-frontember özvegye, Court-ney eladott huszonöt százalék részesedést az együttes dalainak jogaiból egy New York-i lemezcégnek. Elvis az idén visszaszerezte a rangsor csúcsát. Részben halálának óriási média- és üzleti felhajtással kísért harmincadik évfordulója kapcsán az elmúlt időszakban (tavaly októbertől idén szeptemberig) negyvenkilenc millió dollárral gyarapította örökösei számláját, hétmillióval többel, mint az előző időszakban. Kurt ezúttal nem is szerepel a tizenhárom nevet felvonultató listán. (p, f)

A „legjobban kereső” halott hírességek

1. Elvis Presley – 49 millió dollár

2. John Lennon – 44 millió

3. Charles M. Schulz (Snoopy kutya alkotója) – 35 millió

4. George Harrison – 22 millió

5. Albert Einstein – 18 millió

6. Andy Warhol – 15 millió

7. Theodor Geisel (színházi szerző) – 13 millió

8. Tupac Shakur – 9 millió

9. Marilyn Monroe – 7 millió

10. Steve McQueen – 6 millió

11. James Brown – 5 millió

12. Bob Marley – 4 millió

13. James Dean – 3,5 millió

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?