ZENEZÓNA

Hiányos az újjáalakuló csapat
Két héttel ezelőtt a hírügynökségek arról számoltak be, hogy a Spice Girls összes tagja támogatja az újrakezdés gondolatát, Simon Fuller azonban most bevallotta, Melanie C-vel még nem sikerült megegyezniük.

Hiányos az újjáalakuló csapat

Két héttel ezelőtt a hírügynökségek arról számoltak be, hogy a Spice Girls összes tagja támogatja az újrakezdés gondolatát, Simon Fuller azonban most bevallotta, Melanie C-vel még nem sikerült megegyezniük. „Mel C úgy gondolja, hogy szólópályája nagyobb sikereket biztosíthat, mint a csapat. Remélem, ő is belátja, hogy az újjáalakulás olyan lehetőség, amelyet nem szabad elszalasztania. Bárhogy is dönt, a Spice Girls vele vagy nélküle folytatja a pályafutását” – nyilatkozta a menedzser. (p, z)

Sztárbandák „furcsa” lépése

A kanadai Arcade Fire frontembere, Win Butler azzal vádolta meg a világhírű brit zenekarokat, hogy durva manipuláció segítségével ösztönzik lemezvásárlásra a közönséget. „Eszünk ágában sincs átvenni a brit sztárok eszközeit, amelyek az albumeladást tűzik ki elsődleges célul. A U2 vagy a The Rolling Stones megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek a világméretű reklámkampányok lebonyolításához, és élnek is a lehetőséggel, szabályosan lenyomják a zenéjüket az emberek torkán” – mondta. A nyilatkozat időzítése bizonyára nem véletlen, Európa-szerte tegnap került a boltokba az Arcade Fire új nagylemeze Neon Bible címmel, és ebből kifolyólag az énekes szavait is tekinthetjük a közönség manipulálásának, de figyelemfelkeltésnek mindenképp… (p, z)

Átdolgozások a szupergrupptól

A Velvet Revolver a napokban két átdolgozásdalt rögzített. A Talking Heads Psycho Killer című szerzeményét és az Electric Light Orchestra Can’t Get It Out Of My Head című felvételét öntötte új formába. A zenészek még nem tudják, mi lesz a dalok sorsa, mindenesetre Matt Sorum dobos bízik abban, hogy legalább az egyik felkerül a június 4-ére tervezett Libertad című albumukra. (p, z)

Nem csak egy koncert lesz

A közelmúltban Tom Morello, Tim Commerford, Brad Wilk és egykori frontemberük, Zack de la Rocha elásták a csatabárdot, és bejelentették, hogy egy koncert erejéig újra életre hívják együttesüket, a Rage Against The Machine-t. Az egyik legtekintélyesebb tengerentúli rockfesztivál, a Kaliforniában 1999 óta megrendezésre kerülő háromnapos The Coachella Valley Music And Arts Festival fő fellépője lesz április 29-én. Az egyszeri és megismételhetetlenként beharangozott koncertre a jegyek pillanatok alatt elfogytak. Az illetékesek már a buli bejelentésekor tényként kezelték, hogy további fellépések is lesznek, és vadonatúj dalokat felvonultató nagylemez megjelenését sem tartották (tartják) kizártnak. Időközben a három zenész (Morello, Commerford, Wilk) Audioslave nevű zenekarának énekese, Chris Cornell szólópályára lépett, és ez tovább erősítette a Rage Against The Machine hosszabb távú újraélesztését. A napokban a menedzsment bejelentette, hogy az együttes további koncerteket ad: július végén egyszer New Yorkban, augusztusban kétszer Kaliforniában lép fel. Új korong készítéséről egyelőre nincs szó. A bulikon a Wu Tang-Clan lesz az előzenekar, amely 8 Diagrams címmel nyáron új stúdióalbummal jelentkezik. (p, b, r)

Engedély nélküli lemezkiadás

A Deep Purple frontembere, Ian Gillan a BBC Radio 4 egyik adásában arra kérte a rajongóikat, hogy ne vegyék meg az engedélyük nélkül újra megjelentetett NEC 1993 című élő albumukat. „Azon a birminghami koncerten meglehetősen szétszórtak voltunk, és ez hallatszott a játékunkon. Annak idején foggal-körömmel tiltakoztunk a lemez megjelentetése ellen, ám a kiadónk hajthatatlan volt, ezért beadtuk a derekunkat. Mindannyiunkat felháborított a korong újbóli kiadása, és erről csak utólag értesültünk” – mondta. A Sony BMG-nél belső vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, hogyan kerülhetett a piacra a lemez a zenekar engedélye nélkül, és jelenleg folyik a kereskedelmi forgalomból való kivonás. (p, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?