ZENEZÓNA

Új háborúellenes lemez készül
George W. Bush amerikai elnök sosem volt Neil Young szíve csücske. A gyakorta politizáló kanadai énekes hamarosan újabb háborúellenes stúdiólemezt ad ki, amelyet saját maga „metál-folk tiltakozás”-nak keresztelt el.

Új háborúellenes lemez készül

George W. Bush amerikai elnök sosem volt Neil Young szíve csücske. A gyakorta politizáló kanadai énekes hamarosan újabb háborúellenes stúdiólemezt ad ki, amelyet saját maga „metál-folk tiltakozás”-nak keresztelt el. A Living With War című korong egyik dalában, a Let’s Impeach The President címűben Young egy száztagú kórus kíséretében bírálja Bush politikáját. A rocker három nap alatt rögzítette a lemezét, a megjelenés időpontja egyelőre nem ismert. (p, z)

Jacko újabb világmegváltó terve

A gyermekek szexuális zaklatásának vádja alól felmentett Michael Jackson utoljára 2001-ben jelentkezett albummal, de az Invincible meg sem közelítette korábbi lemezeinek eladási példányszámát. Pere után a Perzsa-öböl menti Bahreinben telepedett le, és a jelek szerint ott is marad még egy ideig, bejelentette, itt készíti el új stúdióalbumát. A dalok Guy Holmes, a brit Gut Records kiadó főnökének felügyelete alatt készülnek, és a korong a bahreini 2 Seas Records kiadónál jelenik meg előreláthatólag 2007 novemberében. A lemezcég tulajdonosa nem más, mint a miniállam királyának a fia. A kiadó mellesleg már régóta adós a zenész segélydalával. Nem sokkal azután, hogy a Katrina hurrikán óriási pusztítást végezve lecsapott New Orleans városára, a sztár bejelentette, hogy számos kollégája közreműködésével jótékonysági dalt készít, amelynek bevétele a rászorulókhoz kerül. A jelentések szerint a felvételt már elkészítették, ám egyelőre a 2 Seas Records nem teljesen világos okokból még nem jelentette meg. (p, z)

Elfogytak a belépőjegyek

Hatalmas az érdeklődés Madonna világ körüli turnéja iránt: az ausztrálok petícióban könyörögnek egy koncertért, miközben a világ számos pontján hihetetlen gyorsan elfogytak a belépőjegyek. A londoni koncertekre például tíz perc alatt minden jegy elkelt, úgyhogy az eredeti két előadás mellé további ötöt iktattak be. A Confessions Tour című koncertsorozat május 21-én Los Angelesben indul. (p, z)

Szólóalbum jókora késéssel

A V.I.P. nevű csapat feloszlása után a Rakonczai fivérek, Imre és Viktor megalapították az R-port nevű duójukat, Józsa Alex pedig nem túl sikeres szólólemezzel rukkolt elő. A negyedik tag, Rácz Gergő is lemezt ígért, ám ez jókora késéssel csak mostanra készült el. A beharangozó felvétel, a Bennünk a világ máris a kereskedelmi rádiók egyik kedvence. A kvartett feloszlását követően Gergő saját stúdiót alapított, és különböző produkciókban (Princess, Zséda, Lola, Dukai Regina, R-port) vett részt mint producer, zeneszerző, hangszerelő és gitáros. 2004-ben a Fool Moon nevű acappella együttes tagja lett, amely elnyerte a Grazban megrendezett Ward Swingle nevű nemzetközi acappella verseny első díját. (p, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?