Zenészlegendák a magyar fővárosban

George Benson és Al Jarreau nemcsak egy lemez erejéig álltak össze, hanem igazi szenzációként turnéra is indulnak, amelynek kevés állomása között az egyik éppen Budapest. ĺgy az igényes zene kedvelőinek egy talán soha vissza nem térő alkalom kínálkozik, hogy a két legendát együtt, egy színpadon lássák.
2007.

George Benson és Al Jarreau nemcsak egy lemez erejéig álltak össze, hanem igazi szenzációként turnéra is indulnak, amelynek kevés állomása között az egyik éppen Budapest. ĺgy az igényes zene kedvelőinek egy talán soha vissza nem térő alkalom kínálkozik, hogy a két legendát együtt, egy színpadon lássák.

2007. július 17-én Budapestre látogat a Givin’ It Up turnéjának keretén belül Geroge Benson és Al Jarreau. A turnéval azonos című lemezükön tizenhárom dal található, köztük mindkettőjük a legnagyobb slágerei, mely dalok várhatóan hallhatóak lesznek a budapesti koncerten is. Jarreau saját maga írt szövegével énekli el Benson fantasztikus instrumentális dalát, a Breezin’-get, míg a legendás dzsesszgitáros Jarreau Mornin’ című szerzeményének gyönyörű instrumentális változatát adja elő. A Givin’ It Up lemezen megtalálhatók még olyan zenei csemegék, mint a Seals & Croftstól a Summer Breeze, a Hall & Oatestól az Every Time You Go Away vagy Miles Davis klasszikusainak, a Fournak és a Long Come Tutunak pompás, új dzsessz-vokális verziója is.

A Givin’ It Up című nagylemezt 2006 áprilisa és júniusa között rögzítették. A poplegenda – Paul McCartney – ebben az időben épp a szomszédos stúdióban dolgozott. Átugrott Bensonhoz és Jarreau-hoz, hogy pajkos improvizációjával közreműködjön Sam Cook Bring It On Home To Me című dalában. Billie Holiday időtlen, God Bless the Child című slágerét pedig az új souldíva, Jill Scott énekelte fel.

Az idei Grammy díjkiosztón két díjat is elnyertek: a legjobb pop instrumentális előadás díját a Mornin’ című dallal és a legjobb tradicionális r&b előadás díját a God Bless The Child című szerzeményért. George Benson nyolcszoros, Al Jarreau ötszörös Grammy-díjas. (te, pj)

A zenekar

George Benson – gitár, ének

Al Jarreau – ének

Stanley Banks – basszusgitár

Thom Hall – billentyű

Joe Turano – billentyű, szaxofon

Michael O’Neill – gitár, ének

Mark Simmons – dob

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?