Volt egy taps

Igen, volt egy taps. Nyílt színi. A komáromi Jókai Színház 2002/ 2003-as ünnepi évadának díszbemutatóján. A Sirály című, két részben játszott Csehov-színmű második felvonása alatt.

Igen, volt egy taps. Nyílt színi. A komáromi Jókai Színház 2002/ 2003-as ünnepi évadának díszbemutatóján. A Sirály című, két részben játszott Csehov-színmű második felvonása alatt. Az után a jelenet után, hogy Szemjon Szemjonovics Medvegyenko, a tanító meghúzva magát gyalog indul el, hogy megtegyen hat versztát hazafelé. Mert lenézi még a jószágigazgató is, aki lovat adhatna neki, hogy ne kellene éjnek idején, esőben-szélben orrát lógatva gyalog nekivágnia a nagy orosz pusztának. Lökik őt ide-oda, pofozza, üti-veri a felesége, a fekete Mása, akinek a szívében nincs számára hely. Mert Mása mást szeret. Medvegyenkóhoz, a tanítóhoz csak azért ment feleségül, hogy kitépje a szerelmet a szívéből. A viszonzatlant, amelyet más iránt érzett. Medvegyenko boldog, hogy megkapta, akit szeretett és szeret, és tűri a szenvedést, viseli a testi, lelki pofonokat. Meghunyászkodik, megalázkodik, a legodaadóbb szolga, a legkivertebb kutya, ahogy elindul kifelé, a tó irányába, a hallgatag nagy orosz éjszakába, a bénító magányba, a megnyomorító kivetettségbe. És akkor jelenet közben, Medvegyenko távozását kísérve, a színészi teljesítményt elismerve, felcsattant a nyílt színi taps. És szólt hosszan, mert a pénteki bemutató közönsége megszerette Medvegyenkót. Jómagam, és nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel, a komáromi Sirályból Medvegyenko figuráját őrzöm meg majd legtovább. Benkő Gézát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?