Vízi kertek

MARSOVSZKY MIKLÓSKassa. Angol- és franciakertet varázsolt a Malom-árok vizének felszínére Németh Ilona, a világszerte ismert Munkácsy Mihály-díjas dunaszerdahelyi képzőművész.

MARSOVSZKY MIKLÓS

Kassa. Angol- és franciakertet varázsolt a Malom-árok vizének felszínére Németh Ilona, a világszerte ismert Munkácsy Mihály-díjas dunaszerdahelyi képzőművész. Alkotásai októberig láthatók Európa egyik aktuális Kulturális Fővárosában.

Egy buszmegálló közelében, az egykor szebb napokat is megélt Malom-árok vizére helyezték el Németh Ilona két részből álló alkotását. A Kassa 2013 kulturális munkacsoport tagja, Lukáš Mano tájékoztatásából kiderül, Németh Ilona alkalmas helyet keresve alkotásai elhelyezéséhez, végigjárt minden olyan városrészt Kassán, ahol valaha víz folyhatott. „Ebben a helyszínben az tetszett meg, hogy a vízhez közel van egy buszmegálló, és több szögből is rálátni a kertekre, ráadásul nagyobb távolságról is látni őket” – nyilatkozott Németh Ilona, aki azt is elmondta, hogy számára a víz a megtisztulás és a meditáció tere. „Városokat vagy akár kultúrákat összekötő kapocsként is felfoghatjuk a folyókat. A víz inspirációt és változást hoz.”

A különleges kerteket védőhálóval kerítették körbe, hogy a madarak ne tegyenek bennük kárt. A növényeket kertészek gondozzák majd. Őket hirdetés útján választották ki. 18-an reagáltak a hirdetésre, mely nem konkretizálta, hogy egy műalkotást kell majd ápolniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?