Visszaszámlálás előtt

<p>Még néhány óra, és lezárul a szavazás. Ahogy várható volt, a Legjobb magyar előadó kategória győztese, az Ivan & the Parazol zenekar, valamint a Legjobb cseh és szlovák előadó, Celeste Buckingham már nincs versenyben.</p>

PUHA JÓZSEF

A közönségszavazásra épülő MTV Europe Music Awardson idén tizennyolc fő kategóriában hirdetnek győztest. Tavaly az amerikaiak kapták a díjak túlnyomó többségét. A regionális kategóriákat leszámítva csak a Legjobb új előadó, a Legnagyobb rajongói bázis és a Legjobb elektrozenei előadó kategóriában diadalmaskodott európai – előbbi kettőben a négy angol és egy ír énekes alkotta One Directiont, utóbbiban a francia David Guettát díjazták.

Az első MTV Europe Music Awardsot 1994-ben Berlinben rendezték. A legtöbb díjjal Eminem detroiti rapper büszkélkedhet, eddig tizenhármat gyűjtött be.

Bizonyára idén is az amerikaiaké lesz a főszerep. A jelöltek listáját a memphisi Justin Timberlake, valamint 2013 nagy felfedezettje, a seattle-i kettős, Macklemore rapper és Ryan Lewis producer vezeti öt-öt jelöléssel. A New York-i Lady Gaga négy kategóriában érdekelt. Az év legnagyobb világslágere, a Blurred Lines – a Los Angeles-i Robin Thicke, az atlantai T.I. és a Virginia Beach-i Pharrell Williams felvétele – a legjobb dalok és a legjobb videoklipek között is megméretteti magát.

Magyarország 2007-ben kapcsolódott be a díjkiosztóba. A Legjobb magyar előadó díjat abban az évben Ákos, 2008-ban a Gonzo, 2009-ben és 2010-ben a The Kolin, tavalyelőtt a Compact Disco, tavaly a 30Y nyerte el. Idén a Hősök, az Ivan & the Parazol, Karányi Dani, a Punnany Massif és a The [hated] Tomorrow szállt harcba. A közös cseh és szlovák kategóriában három csehországi: Ben Cristovao, a Charlie Straight, Ektor & DJ Wich, valamint két szlovákiai: Celeste Buckingham és a Peter Bič Project kapott nevezést. A regionális szavazás október 25-én délben zárult le. A Legjobb magyar előadó az Ivan & the Parazol zenekar, a Legjobb cseh és szlovák előadó Celeste Buckingham lett – bekerültek a második fordulóba, amelyben november 1-ig lehetett szavazni. A kelet-európai régióból a lengyel Kamil Bednarek kapta a legtöbb voksot. A tíz térség továbbjutói közül kerül ki a Világ legjobb előadója, a Worldwide Act díj győztese.

Az egyes kategóriákban ma éjfélig lehet szavazni – részletek a díjkiosztó honlapján. A gála vasárnap Amszterdamban lesz. Fellép Miley Cyrus, Katy Perry, Snoop Dogg és Afrojack, Bruno Mars, Robin Thicke, az Icona Pop, az Imagine Dragons, a The Killers, valamint a Kings of Leon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?