Vissza a természethez – szépségápolásban is

TIPPEK
Ha nem szeretjük a mesterséges kozmetikumokat, nagyon könnyen készíthetünk szépségápoló maszkokat, szereket természetes alapanyagokból. ĺme néhány módszer:
Szépségmaszk
Készítsünk agyagpakolást poragyagból, melyhez víz és feketeszőlő levének 1:1 arányú elegyét adjuk hozzá.

TIPPEK

Ha nem szeretjük a mesterséges kozmetikumokat, nagyon könnyen készíthetünk szépségápoló maszkokat, szereket természetes alapanyagokból. ĺme néhány módszer:

Szépségmaszk

Készítsünk agyagpakolást poragyagból, melyhez víz és feketeszőlő levének 1:1 arányú elegyét adjuk hozzá. (Szőlőlé helyett megpróbálhatjuk uborkalével is.) Az egyszerű maszk rendkívül sokoldalú: tisztítja a pórusokat, frissíti a bőrt, és egységes bőrszínt eredményez.

Nyugtató lemosó

Tegyünk fel nagy adag petrezselymet fél liter vízben főni. Körülbelül negyedóra múltán vegyük le a tűzről, s hagyjuk langyosra hűlni. Hetente kétszer, a smink eltávolítását követően öblítsük le vele az arcunkat.

Táskák ellen

Vegyünk egy hibátlan, nyers krumplit, vágjunk belőle kerek szeleteket, s tegyük a hűtőbe. Amikor kellően lehűltek, helyezzük tíz percre a szemhéjunkra.

Egy kis ragyogás

Cseppentsünk egy kis mandulaolajat a tenyerünkbe, keverjük össze egy csöpp levendula- vagy rózsaolajjal, s ujjbeggyel gyengéden masszírozzuk be az arcbőrünkbe. A hatás garantált.

Narancsbőr ellen

Keverjünk össze 60 milliliternyi búzacsíraolajat, 20 milliliter borókaolajat, ciprusfalevél- és hársfavirág-kivonatot, s dörzsöljük be vele az érzékeny területeket.

Testápoló tej

200 milliliter tejbe öntsünk 5 milliliter rózsaolajat, ugyanennyi levendula- és rozmaringolajat. Az illatos elegyet a szokásos testápoló krém helyett használjuk. Bőrünk selymes és lágy lesz.

Könnyen készíthetünk arcpakolásokat zöldségből, gyümölcsből is. Az ilyen pakolás igazi kényeztetés a bőrnek. A gyümölcsök frissítő, tápláló hatásúak, mert magas vitamintartalmuk mellett sok ásványi sót és savat is tartalmaznak. Mindig friss, egészséges, alaposan megmosott gyümölcsöt és zöldséget használjunk.

Uborka – a leggyakrabban használt kozmetikum. Frissítő, enyhén összehúzó, tápláló és halványító hatása van. Hámtalanító hatása miatt kedvelt, minden bőrtípusra alkalmazható.

Eper – népszerű pakolásalap, tonizáló, összehúzó hatású.

Banán – főleg zsíros, vízhiányos bőrre ajánlott.

Őszibarack – bársonyosan simává teszi a bőrt, hidratál és táplál.

Paradicsom – zsíros bőrön összehúzó, tonizáló hatású.

Káposzta – a nyers édes káposzta leve B- és C-vitaminban gazdag, kitűnő kozmetikum zsíros bőrre.

Burgonya – nyersen lereszelve, tejjel keverve tápláló, jó bőrnyugtató, és a gyulladást is csökkenti.

Élesztőből, mézből, szójából, tojásból és gyógynövényekből is kitűnő pakolásokat készíthetünk. (bér)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?