Viktor kettős győzelme

<p>Király Viktor reflektorfényben van. A sajtó napok óta arról ír, hogy alaposan átverték. Mégsem vesztes. Sőt, dupla győztes, hiszen nemcsak megnyerte a szavazást, hanem profitál is belőle.</p>

PUHA JÓZSEF

Király Viktort lehet szeretni, lehet nem szeretni. Egy dolgot viszont el kell ismerni: eddigi slágerei világszínvonalúak, különösen a hónapok óta hódító Fire.

A dallal és annak videoklipjével beválasztották egy huszonegy fős csoportba. A kiírás szerint közülük került volna ki a közönség szavazása alapján az, aki felléphet két hiphopelőadó, Lil’ Kim és Eve ma esti londoni koncertjén, az IndigO2-ban. Múlt péntekig – közép-európai idő szerint – este nyolc óráig lehetett voksolni a jelöltekre.

Viktor nyerte meg a szavazást, mégsem ő lép fel. Az énekes 3 084 voksot kapott, a második helyezettre, a The Voice UK tavalyi felfedezettjére, Vince Kiddre 2 919 szavazat érkezett. A szervezők szombaton technikai okokra hivatkozva módosították a végeredményt.

Viktor egy bulvárnapilapnak nyilatkozott a történtekről. „Egy londoni barátnőm szólt, hogy a bulira nem kijelölik az előfellépőt, hanem szavazással döntenek a személyéről. Jelentkeztem. Legnagyobb meglepetésemre bekerültem az utolsó körbe. Mivel csupa ismert angol énekes volt a listán, nem is vettem komolyan a dolgot. Egy héttel a voksolás lezárása előtt kiderült, mennyire szoros a verseny Vince Kidd és köztem. Sejthető volt azonban, hogy mutyi van a háttérben. A szavazást többször leállították, amikor újraindult, Vince Kidd mindig az első helyre került. Egyik nap például közel háromszáz szavazattal vezettem. Egy órára ismét leállították a szavazást, s amikor újraindították, már Vince állt az első helyen. Mégis, a pénteki zárásnál egyértelmű volt: én nyertem. Valahogy éreztem, nem szabad még beleélnem magam, másnap jött is a kijózanító e-mail. A szervezők – akik szerintem maguk is meglepődtek azon, hogy egy ismeretlen külföldi srác ilyen eredményt ért el – közölték, technikai hiba miatt rosszul számolták össze a voksokat, és nekem csak 2 827 szavazatom van, Vince pedig hatvanöttel többet kapott” – mondta.

Lil’ Kim és Eve a legnépszerűbb női hiphopelőadók közé tartozik. Igaz, csak odahaza, az USA-ban. A szervezők bizonyára publicitást akartak a rendezvénynek, és előre eldöntötték, hogy Vince Kidd lép fel. Ő most a sztár, akinek a koncertjére sokan jegyet váltanak, Viktor kedvéért pedig csak néhány külhoni magyar ment volna el az előadásra.

A teljes igazságra nyilván sosem derül fény. Egy azonban biztos: Király Viktor ebből dupla győztesként jött ki. Egyrészt megnyerte a szavazást, másrészt sokat profitál a történtekből: a Fire klipjének nézettsége megugrott a legnépszerűbb videomegosztó portálon, az eset kapcsán a sajtó annyit foglalkozik vele, mint amikor megnyerte a Megasztárt. Amelynek végeredményét – állítólag – szintén manipulálták…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?