Kultúra

Vesztésre állnak 
a Woodstock 50 szervezői

New York | „Attól tartunk, hogy bizonyos politikai köröknek érdekükben áll a Woodstock 50 ellenhetetlenítése” – állítják a szervezők, miután kiderült, hogy az újonnan kiszemelt helyszínen sem rendezhetik meg a fesztivált, mivel a városvezetés nem adott erre engedélyt.
Juhász Katalin

2019. július 10. 14:24

A New York állam északi részén található Vernon Dows település határában működő lóversenypálya és kaszinókomplexum tulajdonosa a múlt héten boldogan kürtölte világgá a hírt, hogy náluk tartják az idén 50 éves fesztivál jubileumi rendezvényét. Az amerikai sajtónak viszont feltűnt, hogy a szervezők ezt hivatalosan nem erősítették meg, sőt, a szerződtetett zenekarokkal sem tudatták, hol lépnek fel alig egy hónap múlva, augusztus 16 – 18-án. Ma kiderült, miért. 
A döntésben illetékesek hiányosnak találták a tájékoztatást a fesztiválról, a helyi tisztiorvos szerint pedig ilyen kevés idő alatt lehetetlen biztonságos körülményeket teremteni a helyszínre várt mintegy 65 ezer ember számára. A hétvégén egy parázs hangulatú lakossági fórumot is rendeztek Wernon Dowsban, ahol a katasztrófavédelem illetékesének szájából elhangzott a sokak szerint mindent eldöntő mondat: a szervezőktől érkezett ismertető egy katasztrófa receptje. 
A Woodstock 50 szervezőinek tegnaptól számítva 5 nap áll rendelkezésükre fellebbezni a döntés ellen, amit a Variety szerint meg is tesznek. Ez már a harmadik helyszín, ahol biztonsági okokból elutasították a három napos fesztivál befogadását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az első Hold-misszió 50. évfordulója

Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az első Holdra szállás 50. évfordulóján feljuttatott űrkabin

Úszódöntőket nézhetünk a tv-ben

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

Legfrissebb galériák
Olvasta már?