Indul a Toldi-sorozat

ddd

A Duna Televízió szeptember 19-én, vasárnap 19.40-től mutatja be a kecskeméti rajzfilmstúdió Arany János elbeszélő költeményéből készült legújabb alkotását, a Toldi animációs sorozat első részeit. 

 A nézők hat vasárnap este láthatják majd, első alkalommal három, majd öt héten át két-két részt. Az egyes részek hossza 8-10 perc. Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Kecskemétfilm Kft. igazgatója szerint nagy ajándék a stúdiónak, hogy az idei, 50. évfordulójukra elkészült a Toldi-sorozat a májusban elhunyt Jankovics Marcell rendezésében. Különlegessége, hogy egyedi, kézzel rajzolt technikával készült, ami ma is értékálló minőséget képvisel. Jankovics Marcell közérthetőségre törekedett, ezért karakteranimációval készítette az egyes részeket, vagyis valósághoz közel állóak a figurák, a hátterek és a helyszínek, illetve a mozgás. Emellett Petőfi Sándor skicces rajza alapján megformálva felbukkan a sorozatban Arany János alakja is.

Már működik a sorozat honlapja (media-klikk.hu/toldi), ahol további információkat találnak az érdeklődők. A nyersanyagból egy moziváltozatot is terveznek, ez 2022 októberére készül el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?