Varázslatos produkciók

Dunaszerdahely. Tegnap délután már a diákszínjátszók vették át a stafétát a bábjátszóktól a XXVIII. Duna Menti Tavaszon. A bábos versenyműsor ismételten igazolta, hogy az évek óta folyó bábkészítő és rendezői-drámapedagógiai továbbképzések hatására óriási fejlődést mutat a csoportok munkája.

Kádár Kata balladája a galántai Manócska bábegyüttes előadásában

Edmár Béla felvételeDunaszerdahely. Tegnap délután már a diákszínjátszók vették át a stafétát a bábjátszóktól a XXVIII. Duna Menti Tavaszon. A bábos versenyműsor ismételten igazolta, hogy az évek óta folyó bábkészítő és rendezői-drámapedagógiai továbbképzések hatására óriási fejlődést mutat a csoportok munkája. Tegnap is varázslatos produkcióknak örülhetett a közönség. A tavalyi nagydíjas harkácsi Pimpó bábcsoport, a sokéves munkásságot felmutató nagyudvarnokiak most alakult Kicsi Kabóca csoportja, a fesztiválon először fellépő, egyedi színeket hozó hetényi Tabita bábcsoport és az idén egy nagyon megkapó balladafeldolgozást bemutató galántai Manócska bábegyüttes hasonlóan a kedden látott produkciókhoz, magas színvonalú előadásokat mutattak be. A szakmai értékeléseken a zsűri kora délutántól az estébe nyúlva elemzi a bemutatott műveket. Ezalatt a város főterén a versenyző csapatok és a városból odalátogató gyerekek csodálatos, vásári hangulatú kísérőműsor kavalkádjában szórakoznak. A diákszínjátszó csoportok közül tegnap a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola Kópék színjátszó csoportja és a nagymegyeri Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Megyerkőcök színjátszó csoportja mutatta be produkcióját. Betegség miatt sajnos egész héten elmarad Kemény Henrik előadása. Kora délután a sároseperjesi Babadlo Bábszínház Rigócsőr királyfi című szabadtéri bábelőadása és a Lufi-Bohóc Társulat attrakciói szórakoztattak kicsiket és nagyokat. Változatlanul igen közkedveltek a kézzel hajtott Mindent Járó Malmocska névre keresztelt, fából készült körhinták, amelyek szinte szünet nélkül hintáztatják a gyerekeket. Ma a versenyprogramban a Nyárasdi Alapiskola Tekergők színjátszó csoportja, a Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Apróka színjátszó csoportja, a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola, az Ady Endre Alapiskola és a Városi Művelődési Központ Csángáló színjátszó csoportja, az ipolysági Pongrácz Lajos Alapiskola Csillag-szóró színjátszó csoportja, a Szepsi Iglice csoport és a Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és a királyhelmeci Polgári Kezdeményezések Klubja Bodrogközi Aprószínpad nevű színjátszó csoportjai mutatják be produkcióikat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?