Vadonatúj lemezek az élen

Közvetlenül Usher korongjának megjelenése előtt a legtöbb zenei szakember azt jósolta, hogy lemeze már az első héten átlépi az egymilliós eladási álomhatárt. Az egyértelmű volt, hogy a csúcson debütál, megtörve ezzel Norah Jones sikersorozatát.

Norah Jones második albuma, a Feels Like Home hat héten keresztül a legkelendőbb hanghordozó volt az Egyesült Államokban. Az elmúlt napokban viszont négy albumból is több fogyott, így a fiatal énekesnő az ötödik helyre csúszott vissza. Lemezének címe mellett egyelőre nem tüntették fel a jelet, hogy hányszoros platina, de már jóval kétmillió felett jár az eladott példányszáma.

Természetesen Usher új lemeze, a Confessions nyitott az eladási lista csúcsán. 1,1 milliót adtak el belőle a hét nap alatt, amivel rekordot döntött az r&b előadók között. Az amerikai lemezeladásokat mérő SoundScan tizenhárom éves fennállása óta soha ennyi lemez nem fogyott még ebben a kategóriában a megjelenés hétében! A Confessions egyben az Arista kiadó harminc éves történetének legjobban debütált albuma lett. Közben a lemez első kislemezslágere, a Lil Jon és Ludacris közreműködésével készült Yeah! immár nyolcadik hete vezeti az amerikai Billboard magazin százas kislemezlistáját. Mivel a dal és Confessions című album az elmúlt héten az angol kis- és nagylemezlistát is vezette, így Usher elmondhatja, hogy a világ mind a négy legfontosabb összesítésén a csúcsra jutott, és ez óriási dicsőség, évente legfeljebb egy előadónak vagy zenekarnak sikerül. Legutóbb Beyoncé büszkélkedhetett ezzel, a Dangerously In Love címet viselő albumával és a róla kimásolt Crazy In Love című slágerével járta meg a négy lista csúcsát. Mint a lemez címéből is látszik (Confessions – Vallomások), Usher egy személyes hangvételű koronggal jelentkezett; az előző munkáihoz képest sokkal táncosabb dalok hallhatók rajta, amelyek a klubok, zenés szórakozóhelyek kedvencei lehetnek. Az amerikai r&b legjelentősebb producerei, többek között Jimmy Jam, Terry Lewis, Jermaine Dupri, R. Kelly és a The Neptunes tagjai vettek részt a munkálatokban.

Az eladási lista második helyére Amerika zenetörténetének legsikeresebb válogatása, a Now került, pontosabban annak jubileumi, tizenötödik kiadványa. A képzeletbeli dobogó legalsó fokát a Guns N’ Roses szerezte meg a legnagyobb slágereit csokorba gyűjtő korongjával. A válogatás annak ellenére került a boltokba, hogy Axl Rose, Slash és Duff McKagan sem egyezett bele a megjelenésbe. Pert is indítottak a lemezkiadó ellen, de elvesztették. A lista negyedik helyén Carl Thomas albuma, a Let’s Talk About It nyitott.

Hetek óta előkelő helyen szerepel Jessica Simpson aktuális lemeze, az In This Skin, amelynek nagy sikerében nem sokan bíztak, mivel továbbra is az a vélemény, hogy a szőke énekesnő Britney Spearsnek egy gyenge utánzata, és eddig nem tudott kilépni Britney árnyékából. A főszereplésével készült valóságshow-nak köszönheti, hogy végre összejött neki a várva várt áttörés, és az első hetekben nem túl sikeres korongja iránt ennyire megnőtt az érdeklődés. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?