Vadmacskák

Budapest. A Tű a szénakazalban és A katedrális című regények világhírű brit szerzője, Ken Follett új könyvvel lép a magyar olvasók elé: Vadmacskák című regénye a Reader’s Digest Kiadó Válogatott Könyvek sorozatában látott napvilágot.

Budapest. A Tű a szénakazalban és A katedrális című regények világhírű brit szerzője, Ken Follett új könyvvel lép a magyar olvasók elé: Vadmacskák című regénye a Reader’s Digest Kiadó Válogatott Könyvek sorozatában látott napvilágot.

A kiadó vendégeként Budapesten tartózkodó író tegnap az Atrium Hyatt Hotelben válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mint a szavaiból kiderült, a Vadmacskák című regényt azoknak a nőknek a tettei ihlették, akiket a II. világháború idején a brit Különleges Hadműveletek Igazgatósága küldött a németek által megszállt európai országokba.

A történet Franciaországban, a partraszállás előtti napokban játszódik. Az Angliából átdobott ötven nő férfiakat megszégyenítő bátorsággal és leleményességgel harcol a náci hadigépezet ellen.

Az író számos könyve a II. világháború idején játszódik, mert ez volt az emberiség legnagyobb tragédiája. Ugyanakkor – tette hozzá – időben még nincs olyan messze, hogy ne emlékezzenek rá sokan.

Ken Follett 1978-ban, 27 éves korában a Tű a szénakazalban című II. világháborús kalandregényével vált világhírűvé. A könyv – amely egy agyafúrt és kegyetlen náci ügynök után folytatott hajtóvadászat története – Donald Sutherland és Kate Nelligan főszereplésével a filmvásznon is sikert aratott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?