Útra kész a fél Queen II.

Brian May nyilatkozatából idézek: „Nem hittem volna, hogy ez valaha bekövetkezik. Mindig ellene voltam annak, hogy odategyünk valakit Frdeddie Mercury helyére. És most Paul Rodgersre teljesen másképp nézek. Nem lépett a helyére, mert semmi sem emlékeztet benne Freddie-re. Saját világa van. Hozta magával.

Brian May nyilatkozatából idézek: „Nem hittem volna, hogy ez valaha bekövetkezik. Mindig ellene voltam annak, hogy odategyünk valakit Frdeddie Mercury helyére. És most Paul Rodgersre teljesen másképp nézek. Nem lépett a helyére, mert semmi sem emlékeztet benne Freddie-re. Saját világa van. Hozta magával. Miután ez tudatosult bennem, rájöttem, így képes leszek turnézni. A dalok immáron mást jelentenek. Újraértelmeztük őket.

Hihetetlen, de sikerült.”

Brian nyilatkozatával teljes mértékben egyetértek. Egyik rádiós kollégám hívta fel a figyelmemet arra, hogy hallgassak bele az interneten lévő felvételeikbe. Olyan zenei élményben volt részem, amelyben már régen! A végeredmény teljesen lenyűgözött!

Január első ZeneZónájában adtuk hírül, hogy a Queen két zenésze: Brian May és Roger Taylor európai koncertkörútra indul – a hatvanas évek végén és a hetvenes évek első felében hódított Free frontembere, Paul Rodgers énekel majd velük. Társuk, a legendás zenekar basszusgitárosa, John Deacon viszont elzárkózott a fellépések elől.

Bizonyára emlékeznek, nem lelkesedtem a turnéért. Ahogy több hűséges rajongó sem. Az volt a véleményem, hogy a Queen fejezetét végre le kéne zárni, és „amíg Freddie halott”, nem szabad erőltetni a dolgot, mert izzadtság- és pénzszagú. Csakhogy a felvételek ámulatba ejtettek – és a turné azóta új megvilágítást kapott. Januárban túlságosan keményen fogalmaztam. De ez érthető, hiszen álmomban sem gondoltam volna, hogy a zenészek munkája ennyire lenyűgöz. Eszembe sem jutott, hogy a Queen egykori slágereit hallgatom. Valóban nem átdolgozások születtek, hanem újraértelmezett dalok! Paul nem akar Freddie lenni. Esze ágában sincs. És az a legfantasztikusabb, hogy nem is juttatja az eszünkbe a megboldogult énekest. Fogalmam sincs, hogyan csinálja.

A koncertsorozat hivatalosan jövő hétfőn Londonban indul, a Brixton Academyn, de a zenészek szombaton már bemutatkoztak Dél-Afrikában, egy segélykoncerten. További huszonöt helyszínen láthatjuk őket – köztük április huszonharmadikán a Papp László Budapest Sportarénában. A turné címe: Queen + Paul Rodgers, mivel nemcsak Queen-slágerek, hanem Paul (és együtteseinek: Free, Bad Company) dalai is szerepelnek a műsorban.

Tudom, januárban elzárkóztam előle, de lehet, mégis jegyet váltok. Egyre jobban érdekel, hogy az idősödő úriemberek mit tudnak élőben nyújtani. Most már azt érzem, hogy semmiképp sem csalódnék bennük. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?