Ünnepi programok

A karácsonyi ünnepek alatt naponta 7.00-tól 18.00-ig közvetítünk. Ádám-Éva napján hírekkel és aktuális információkkal kezdjük a napot, majd délig Ünnepváró című élő, zenés magazinunkat hallgathatják.

A karácsonyi ünnepek alatt naponta 7.00-tól 18.00-ig közvetítünk. Ádám-Éva napján hírekkel és aktuális információkkal kezdjük a napot, majd délig Ünnepváró című élő, zenés magazinunkat hallgathatják. A műsorban szólunk Ádámról és Éváról, ellátogatunk Németországba és Amerikába az ottani karácsonyi szokások után kutatva. Stúdió-vendégeinkkel – a katolikus, evangélikus és református egyház képviselőivel- a karácsonyról beszélgetünk, kicsit másképp. 13 órától irodalmi összeállításunkban meghallgathatják Sárközi György és Illés Endre egy-egy novelláját, valamint Duba Gyula és Vajkai Miklós írását a szerzők tolmácsolásában. 13.40-től karácsonyi népénekeket ad elő a Kaláka. A 14 órai hírek után zenés beszélgetést hallhatnak Darvas Iván Kossuth-díjas színművésszel. 14.35-től a Linha Singers játszik és énekel. Szlovákiai magyar költők gyermekversei hangzanak el 15 órától. Menyhe karácsonyi szokásait, énekeit elevenítjük fel a Kisdedre várva c. műsorban 15.30-tól. Utána Boldog karácsonyt! címmel zenés karácsonyi üdvözleteket tolmácsolunk. 17 órától műsorzárásig hallgathatják Csendes éj című ökumenikus egyházi műsorunkat.

December 25-én, Nagykarácsony napján 8 órától Karácsonyi muzsika c. összeállításunkban Bach és Liszt Ferenc egy-egy orgonaműve, barokk és romantikus vokális művek, valamint Ariel Ramirez kreol miséje hangzik fel. 9 órától ünnepi szentmisét közvetítünk a párkányi római katolikus templomból. A tíz órai hírek után Száncsengő c. összeállításunkban somorjai, szőgyéni, párkányi és vajáni kisiskolásokat szólaltatunk meg. A Csipkerózsika 11 órakor kezdődő rádióváltozata után Bárdos Ágnes gyermekalbumáról hangzik el válogatás. 13 órától közvetítjük Gál Sándor A folyó és a máglya c. hangjátékát. 14.05-től Kötődések c. műsorunkban megismerhetnek egy fiatalembert, aki elindult, hogy megkeresse sosem látott testvéreit. A Kaland az élet karácsonyi különkiadásában születésnapi beszélgetés hangzik el Dráfi Mátyás színművésszel. Régi karácsonyok hangulatát idézi Üdvözlégy Betlehem c. összeállításunk, amelyben kisdedaltatókat és karácsonyi énekeket hallanak a Zoboraljáról. 17 órakor kezdődik Szép volt, de szép c. műsorunk, amelyben Cséfalvay Katalinnal, a 60-as években feltűnt operettprimadonnával beszélget.

December 26-án, István napján a reggeli információk után meseműsort közvetítünk. 9 órától egyórás zenés riport-összeállításban számolunk be a FIRESZ kórus németországi hangversenykörútjáról. A tízórai hírek után: Sztár-Randevú. A műsorban megismétlünk néhányat az év során elhangzott sztárinterjúkból. A déli hírek után nóták és csárdások szólnak. 13 órakor Vándortarisznya. A szerkesztő az év során elhangzott interjúkból, riportokból állított össze egy csokorra valót. Megszólal többek között Kállai Ferenc színművész, Hulkó Gábor kibernetikus, Kiss Gyula, a palásti tájház egyik létrehozója és Békés János professzor. A riportműsor után népszerű színművészek sanzonokat énekelnek. Hallani fogják Márkus Lászlót, Tolnay Klárit, Huszti Pétert és Darvas Ivánt. A 14 órai hírek után két rimaszombati pedagógus gömöri költők versei alapján készült verses-zenés összeállítását mutatjuk be. 14.45-től Kálmán Imre Cigányprímás, Szirmay Albert Mézeskalács és Mágnás Miska, Kacsóh Pongrác Rákóczi, valamint Zerkovitz Béla Csókos asszony c. művéből hangzanak el részletek. Az ünnepek alatt is jelentkezik a Pulzus, Polák László szerkesztésében. Ha elmúlik karácsony – gondolatok december 26-án, az idei ünnep utolsó óráiban arról, milyen is volt 2002 karácsonya? A zenés magazint 15.05-től 17 óráig hallgathatják. Ezután könnyűzene szól, majd a Napzártában összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?