Ünnepi programok

Holnap 8 órakor hírekkel kezdődik a Pátria rádió ünnepi műsora. Utána az évfordulónaptár következik, majd dr. Kiss József olvassa fel jegyzetét. A műsorajánlat után olyan zenei alkotások csendülnek fel, amelyeket a Szlovák Nemzeti Felkelés ihletett.

Holnap 8 órakor hírekkel kezdődik a Pátria rádió ünnepi műsora. Utána az évfordulónaptár következik, majd dr. Kiss József olvassa fel jegyzetét. A műsorajánlat után olyan zenei alkotások csendülnek fel, amelyeket a Szlovák Nemzeti Felkelés ihletett. Kilenc órakor kezdődik a Fogságom története című riportműsor, amelyben beszélgetés hangzik el egy volt hadifogollyal, Bazsó Bélával. 9.20-kor A könyvek különös világa című műsorunkban Ozsvald Árpád beszél könyvtárának számára kedves régi könyveiről, G. Kovács László történész pedig egyik kedvteléséről, a könyvaukciók látogatásáról mesél. 10 órakor híreket mondunk, utána sanzonok szólnak Mezei Mária, Hegedűs D. Géza, Tolnai Klári, Mensáros László, Bilicsi Tivadar, Piros Ildikó és Huszti Péter előadásában. Fél tizenegytől Kötődések címmel riportműsort közvetítünk: egy párkányi fiatalembert mutatunk be, aki elindult, hogy megkeresse sosem látott testvéreit. 11.00-kor megismételjük a Kaland az élet május 25-ei adását, amelyben Papp László hárfaművésszel ismerkedhetnek meg. A déli harangszó után híreket mondunk, majd nóták szólnak ötven percben. A 13 órakor induló Dolgozom, tehát vagyok... című portréműsorunkban Bathó Hubert műbútorasztalost, ezermestert mutatjuk be. Utána az Irodalmi mozaik augusztus 24-ei adását ismételjük meg. 14 órakor híreket mondunk, majd ünnepi kívánságműsorral jelentkezünk. A Hogyan mondjuk? és a Csemadok-híradó után, 15.15-kor kezdődik a Pulzus Hominda Katalin szerkesztésében. Témáiból: A Szlovák Nemzeti Felkelés évfordulója kapcsán a történészt, dr. Kiss Józsefet kérdezzük a felkelés megítélésének különböző szempontjairól. A hallásproblémák nem is biztos, hogy csak a sérülteket érintik. Erről is szó lesz a Hallássérültek Világnapján. Pék Lászlót, az SZMPSZ elnökét a szövetség újonnan megfogalmazott céljairól hallják, majd egy összeállítást közvetítünk a Szülőföldünk című, nemrég Ungváron zajlott rádiós és televíziós alkotóversenyről. 17.05-kor a hírek után lesz börze és játék, majd könnyűzenei összeállításunk következik, amelyben az All 4 Love, Kylie Minogue, V-Tech és Whitney Houston felvételeiből válogatunk. Adásunkat 18.00-kor a Napzártával fejezzük be. (-art)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?