Ünnepi programok

Holnap a szláv írásbeliség megalapítóira emlékezünk – műsorrendünk is ünnepi lesz: 8 órától közvetítünk. 8.10-kor a hírek után különműsorral jelentkezünk; Konstantin és Metód, a két szláv hittérítő munkáját Vakles Attila görögkatolikus parókus méltatja.

Holnap a szláv írásbeliség megalapítóira emlékezünk – műsorrendünk is ünnepi lesz: 8 órától közvetítünk. 8.10-kor a hírek után különműsorral jelentkezünk; Konstantin és Metód, a két szláv hittérítő munkáját Vakles Attila görögkatolikus parókus méltatja. Ezután ortodox egyházi zene szól, Csesznokov, Rachmaninov és Grecsanyinov kórusművei csendülnek fel. Méry Margit félórás néprajzi összeállításában archaikus népi imák és egyházi énekek hangzanak el 9 órakor. 9.30-kor Kaland az élet. Megismételjük a dr. Kubik Tibort, a Pozsonyi Kerületi Bíróság büntetőrészlegének alelnökét bemutató adásunkat. 10.05-től fél órát tölthetnek a tehetséges magyarországi musical-énekes, Kamarás Máté társaságában, akinek szlovákiai gyökerei is vannak. 10.35-kor Gulliver a nullapéhák országában címmel megismételjük Z. Németh István rádiójátékát, aztán népszerű filmmelódiákat hallanak. 12.10-től nóták és csárdások szólnak. A pozsonyi Magyar Intézet vendége volt júniusban Törőcsik Mari. Az ott elhangzott beszélgetést rögzítettük, ezt hallhatják 13 órától. Ezután a művésznő sanzonfelvételeiből közvetítünk; az összeállításban kuplék is elhangzanak, Márkus László és Darvas Iván előadásában. 14.05-től válogatást sugárzunk a Tavaszi szél vizet áraszt... népzenei fesztivál felvételeiből. Közreműködik az alsóbodoki asszonykórus, az ebedi Búzavirág citerazenekar és menyecskekórus, a losonci Écsi Judit, a padányi népdalkör, valamint a deáki citeraegyüttes. 14.30-kor hallgatóink zenés kívánságait teljesítjük. A 15 órai hírek után hétvégi műsorajánlat, majd Pulzus 15.15-kor. A szerkesztő-műsorvezető, Polák László számos érdekes témát kínál: egyebek mellett összefoglalót hallanak a kisvárdai színházi fesztiválról, amely már hagyományosan a határon túli magyar színházak seregszemléje, közelebbről is megismerhetik az ország egyik legerősebb emberét, Őszi Ferencet, majd hétvégi sport- és kulturális programokat ajánlunk. 17.05-től 17.25-ig várjuk játékos kedvű hallgatóink hívásait, aztán könnyűzenei összeállítást sugárzunk 17.40-ig, a Napzártáig. Adásunk 18 órakor ér véget. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?