Ünnepi programok

Május 8-án, szerdán 8 órakor hírekkel kezdődik a Pátria Rádió ünnepi műsora. A fél kilenckor induló zenés irodalmi összeállításunk a tavaszról, a tisztaságról, a szerelemről szól. Ezt követi Aki túlélte című riportműsorunk, amelyben beszélgetés hangzik el a 90.

Május 8-án, szerdán 8 órakor hírekkel kezdődik a Pátria Rádió ünnepi műsora. A fél kilenckor induló zenés irodalmi összeállításunk a tavaszról, a tisztaságról, a szerelemről szól. Ezt követi Aki túlélte című riportműsorunk, amelyben beszélgetés hangzik el a 90. esztendős Bazsó Bélával, aki megjárta a második világháborút. 9.30-tól Bárdos Lajos kórusműveiből énekel a nyíregyházi Cantemus gyermek- és Pro Musica leánykar. A 10 órai hírek után népzenei öszszeállításunkban közreműködik a csallóközkürti népdalkör és a Ghymes együttes. 10.30-kor Rádiójátékkal kedveskedünk hallgatóinknak. Ismét műsorra tűzzük a Karinthy Frigyes komédiájából 1997-ben készült Bűvös széket. A témája örökbecsű: a képmutatásról és a hazudozásról szól, és arról, milyen bonyodalmakat okozhatna, ha mindig mindenki kimondaná, amire éppen gondol. A hangjáték főszereplője Galán Géza, aki a napokban volt 60 éves. A rádiójáték után a művészt köszöntjük rövid tereferében kerek évfordulója kapcsán. Fél 12-kor Johann Strauss és Joseph Strauss műveiből válogatunk. A déli híreket követően nóták, csárdások szólnak ötven percben, majd Sztárparádé a Randevúból címmel az elmúlt hónapokban elhangzott sztárinterjúkból csemegézünk. 14.05 perckor a BBC magyar adása által készített Mindennapi Európa című sorozatunk következő részét hallgathatják meg, utána, ahogy már megszokták, kívánságműsor. Az orvosi tanácsokat követően 15.15-kor a Pulzus ünnepi kiadása jelentkezik. Megemlékezünk benne a vöröskereszt napjáról, nyilatkozik Karol Wlachovský, a budapesti Szlovák Intézet igazgatója. Szó lesz XII. Pius pápa második világháborúban játszott szerepéről, és meghallgatunk egy beszélgetést Podlupszky Mihállyal, aki a háború végén amerikai hadifogságba esett. A szerkesztő Melaj Erzsébet. Ezt követi ünnepi játékunk, könynyűzenei összeállításunk, majd a Napzártával fejezzük be adásunkat. (-art)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?