Ünnepekre várva

Holnap meggyújtjuk a negyedik gyertyát is adventi koszorúnkon, s az igazi ünnepig elvégezzük maradék teendőinket, hangulatosabbá tesszük környezetünket, ünnepi ruhába öltöztetjük otthonunkat, ízlésesen becsomagoljuk szeretteinknek szánt ajándékainkat.

Holnap meggyújtjuk a negyedik gyertyát is adventi koszorúnkon, s az igazi ünnepig elvégezzük maradék teendőinket, hangulatosabbá tesszük környezetünket, ünnepi ruhába öltöztetjük otthonunkat, ízlésesen becsomagoljuk szeretteinknek szánt ajándékainkat. Átjárja szívünket a szeretet, mert nem csillogó áruházak forgatagában keressük a megoldást, hanem az otthon föllelhető alapanyagok tükrözik leleményességünket. Személyhez szóló minden dísz, otthonunk igazi otthon, nem mintakirakat.

Ami még hátra van

Ha van kertünk vagy udvarunk, a díszítést kezdhetjük már a kertkaputól. Felöltöztethetjük a fákat, bokrokat. Fontos, hogy olyan díszítőelemeket használjunk, melyeket nem kezd ki az időjárás. Rakjunk a fákra, vagy az udvaron fellelhető bármi tárgyra – mondjuk, a kerékpárra – elektromos égőket, melyek este visszatükrözik a hó csillogását csodálatos hangulatot árasztva.

Nagyon szép, ha a lakás körüli lépcsőkorlátokat is díszítjük. Elsősorban fenyőágakkal, különböző szalagokkal, piros, arany színű almákkal, rafiából készült masnikkal.

Díszítési praktikák

Egyszínű merített papírba csomagolhatjuk az ajándékokat, sötétzöldbe vagy bordóba. Festett rafiával kössük át (sárga, bordó), és szárított narancskarikákkal díszítethetjük.

Kisgyermekkel krumplinyomdázhatunk sima csomagolópapírra, és sógyurma karácsonyfadíszeket (hold, csillag, fenyőfa) kötözgethetünk a csomagra!

Az alaphoz cipődoboz vagy bármilyen fedeles papírdoboz szükséges. Ha a doboz megvan, már csak ki kell választani mindenkinek az ajándékához, egyéniségéhez, lakásához illő csomagolópapírt, amit még egy kis masnival, fenyőfaággal feldobhatunk.

Különböző dobozokat be lehet vonni gyékénnyel is. A boltban árusított gyékényszőnyeget méretre vágjuk és ragasztópisztollyal rögzítjük a dobozhoz. Egész nagy dobozok is bűvös ládává varázsolhatóak, kagylókkal, rafiával, őszi termésekkel, ágakkal, miegyébbel díszíthetőek. A gyékényt el kell kötni, mert foszlik, így nagyobb darabokat kell levágni, mint amekkorára szükség van.

Kartonból vágjunk ki sablonokat, csillagot, szíveket, fenyőt, holdacskát (kb. 5-10 centiseket). Terítsünk ki egy fehér selyempapírt, találomra dobáljuk rá a sablonokat, és fújjuk le arany, ezüst színű dekorfestékkel. Ne túl közelről, így a papír csak egy finom arany, ezüst csillogást kap, és halványan látszanak a minták. (-n)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?