Új legenda születhet

Budapest |

<p>Holnap tartják Budapesten az István, a király jubileumi újrafeldolgozásának első nyilvános előadását. A közel egy évig tartó televíziós műsorfolyamban kiválogatott szereplők – köztük két szlovákiai fiatalember – már alig várják a nagy megmérettetést.</p>

Holnap tartják Budapesten az István, a király jubileumi újrafeldolgozásának első nyilvános előadását. A közel egy évig tartó televíziós műsorfolyamban kiválogatott szereplők – köztük két szlovákiai fiatalember – már alig várják a nagy megmérettetést.
Mi a múlt héten, az első kosztümös próbán látogattuk meg őket a Hungexpo egyik kiállítócsarnokában – a rendező, Szikora János itt helyezte el térben és időben a szereplőket, igazodva az aréna 800 négyzetméteres színpadának méreteihez. „Először az előadás szerkezetét állítottam össze, vagyis azt, ki hol áll, hol jön be, mikor hányan lesznek a színpadon. Amikor megvolt az alap, akkor szedtük ízekre a jeleneteket, kezdtünk el foglalkozni a jellemábrázolással, az érzelmi tartalommal, az emberi igazságok hitelesítésével. Ennek a folyamatnak a vége felé tartunk, és azt látom, hogy minden szereplő azonos az általa megszemélyesített figurával. Maximálisan beváltották az elképzeléseimet, a félelmem, hogy a színpadi tapasztalat hiánya érezhető lesz rajtuk, az első próbákon eloszlott, mert tehetséggel, ambícióval tudták pótolni” – értékelte az eddigi munkát a rendező, aki maga is csodálkozik azon, milyen nyugodtak a szereplők. „A tapasztalatom azt mondatja velem, hogy ez a jó előadás előjele, de semmit sem akarok elkiabálni, mert a tűzpróba az lesz, amikor bemegyünk az arénába. Ott derül ki, hogyan fog rájuk hatni az a hatalmas tér és a gondolat, hogy nemsokára tizenegyezer ember elé kell kiállniuk.” Vrabec Mária

A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?