Új albumot izzít a veterán countrysztár

ddddd

Willie Nelson új albummal ünnepli 89. születésnapját. A nemzeti intézménynek számító amerikai countryénekes és dalszerző április 29-én jelenteti meg az A Beautiful Time című albumot, amelynek egyik dala már kijött kislemez formájában, és elérhető a neten.

Az I'll Love You Till the Day I Die (Szeretni foglak halálom napjáig) egy feldolgozás, az eredetit Rodney Crowell és Chris Stapleton írta. Ez alapján tehát nehéz megjósolni, milyen lesz az album, amelynek összes többi dala Willie Nelson és régi harcostársa, Buddy Cannon közös szerzeménye – még két kivétellel. A lemezen szerepel a Beatles klasszikusa, a With a Little Help From My Friends, valamint Leonard Cohen 1988-as Tower of Song című dalának feldolgozása. A veterán szerző-előadó a tavalyi évben sem tétlenkedett, két albuma is napvilágot látott. Az egyiken Frank Sinatra-dalokat dolgozott fel country stílusban (That's Life), a másikat gyermekeivel közösen rögzített, The Willie Nelson Family címmel. Ez utóbbit a koronavírus-járvány miatti lezárások alatt abszolvált online koncertek inspirálták, amikor a különböző formációkban játszó, saját karriert építő „Nelson-gyerekek” hosszú időt töltöttek közös zenéléssel.

Ugyancsak 2021-ben dolgozta fel Willie Nelson Michael McDonalddal karöltve a Dreams of the San Joaquin című dalt, melynek bevételét azoknak a mezőgazdaságban dolgozó, farmról farmra vándorló idénymunkásoknak ajánlotta fel, akiket mi leginkább az Egerek és emberek című 1937-es John Steinbeck-regényből ismerhetünk, ám helyzetük azóta mit sem javult.

A veterán countrysztár már azt is tudja, hol tölti az idei nyarat: turnéra készül az új lemez anyagával, illetve a régebbi slágerekkel. Van miből válogatnia, hiszen eddig 72 szólóalbumot jelentetett meg, és további 25 lemezen működött közre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?