Turnén az Ifjú Szivek

MISLAY EDIT
Régi szokás szerint című, Amerikában is nagy sikert aratott műsorát, valamint a „felnőtteknek kizárólag gyerekek felügyelete mellett” ajánlott Magyar tánciskolát mutatja be kéthetes dél-szlovákiai turnéja során az Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes.

MISLAY EDIT

Régi szokás szerint című, Amerikában is nagy sikert aratott műsorát, valamint a „felnőtteknek kizárólag gyerekek felügyelete mellett” ajánlott Magyar tánciskolát mutatja be kéthetes dél-szlovákiai turnéja során az Ifjú Szivek Magyar Táncegyüttes. A fellépéssorozatot tegnap délután a Régi szokás szerint-tel nyitották Szentpéteren, mától a nyugat-szlovákiai régiót járják gyerekműsorukkal.

„A Magyar tánciskola híre már szinte szájhagyomány útján terjed – mondja Grendel Ágota, az együttes igazgatója. – Mostanáig több mint negyvenszer adtuk elő. Ez egy vidám, interaktív előadás, a gyerekek nagyon élvezik, hogy ők is beállhatnak botolni, táncolni. Budapesten, a szezonnyitó táncházban is bemutattuk. A fellépésünk előtt, a szünetben az emberek arról beszélgettek, hogy jön »valami csehszlovák zenekar«. Ez volt az Ifjú Szivek. A műsor elején lassan kezdtek el befelé szállingózni a nézők, de aztán teltház előtt fejeztük be, hatalmas sikerrel.”

Az alapvető magyar tánctípusokat játékos formában bemutató előadás zenei anyaga hamarosan cédén is megjelenik. „Azért készítettük, mert nagyon sokaknak tetszik a Magyar tánciskola zenéje, az énekei, és szeretnénk, ha ilyen formában hazavihetnék maguknak az élményt” – árulta el Grendel Ágota. A távlati terveik között szerepel egy kétfunkciós cédé megjelentetése is, amelyen a Magyar tánciskolát nem csupán hallgathatják, hanem magát az előadást is megnézhetik az érdeklődők. Az Ifjú Szivek műsorai iránt egyébként „élőben” is nagy az érdeklődés, és szívesen ellátogatnak mindenhová, ahová hívják őket. A gond csupán az, jegyezte meg az együttes igazgatója, hogy manapság a városoknak is egyre kevesebb a pénzük, a kis falvakról nem is beszélve. A Slovnaft szponzori segítségének köszönhetően azonban szerencsére olyan helyeken is vállalni tudják a fellépést, ahol másként pénzhiány miatt nem lenne megvalósítható. (Az ideális persze az lenne, ha ezeket az élvezetes, a szakma által is nagyra értékelt előadásokat minél több helyen láthatná a közönség.)

A Régi szokás szerint című műsorukat holnap Felsőszelin, október 6-án Érsekújvárban, 7-én és 8-án Dunaszerdahelyen, 12-én Szep-siben mutatják be. A Magyar tánciskolával ma Bősön, holnap Alsó- és Felsőszelin, 6-án Érsekújváron, 7-én Dunaszerdahelyen, 8-án Vágsellyén, 9-én Komáromban, 11-én Ragyolcon, 12-én Buzitán és Szepsiben, 13-án Tornán lép fel az Ifjú Szivek. Az október 13-i abaújszinai és a 14-ei kassai előadáson Potta Géza cédéjét is bemutatják. „Reméljük, hogy Potta Géza »próféta« lesz szülőfalujában, Abaújszinán, és sokan lesznek kíváncsiak az albumára” – jegyezte meg Grendel Ágota.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?