Tulipános Fanfan

„Ez a hétéves háború, amiből négy év már letelt” – ezzel igyekszik a seregbe csábítani a király által elvárt utolsó néhány újoncot a toborzótiszt.

„Ez a hétéves háború, amiből négy év már letelt” – ezzel igyekszik a seregbe csábítani a király által elvárt utolsó néhány újoncot a toborzótiszt. Ahogy a jó kedélyű bevezetőből megtudjuk, ez az a kor, amikor a nők bármikor kaphatók voltak egy kis entyempentyemre, a férfiak viszont legtöbb energiájukat a háborúzás sportjának szentelték. Hullanak is a bakák, mint az őszi légy, míg a háború okairól és résztvevőiről csak halvány fogalmakkal rendelkező uralkodó a dombtetőről figyeli a fejleményeket.

Nem így Fanfan (Vincent Perez), aki egy szénakazal mélyén épp rajongásának legfrissebb tárgyát igyekszik boldoggá tenni, ám a lány apja rendőri segédlettel közbelép, és oltár elé kényszeríti Fanfant, aki azonban az utolsó pillanatban kereket old és a toborzók közt keres menedéket. A házasság igájától megmenekül tehát, sőt a tiszt leánya (Penélope Cruz) még bíztató jóslatokkal is szolgál katonai karrierjét illetően: a fiú tenyeréből kiolvassa, hogy Fanfan a királylányt fogja feleségül venni. És mit hoz a véletlen, még aznap alkalma is nyílik a vidám kardforgatónak, hogy megmentse a királylányt a rárohanó haramiáktól.

A cselekmény eddig pontról pontra a klasszikus francia kalandfilm, a Gérard Philippe és Gina Lollobrigida főszereplésével készült Királylány a feleségem szüzséjét követi. Az újrafeldolgozást végző Luc Besson Művek (Taxi-sorozat) figyelmének középpontjában azonban nem az izgalmas meseszövés, a konfliktus bonyolítása álltak, jobban érdekelték őket az akrobatikus vívóakciók és a poénos beszólások. Ha a forgatókönyv teljesen összecsapott is, látványosságokban és vidámságban nincs hiány. (est)

Tulipános Fanfan (Fanfan la tulipe), színes, francia film, 2003, 95 perc, Rendezte: Gérard Krawczyk, Szereplők: Penélope Cruz, Vincent Perez, Didier Bourdon, Héléne de Fougerolles, Michel Muller

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?