Tóth Veronika: Ébren álmodom

Éreztem, nem szabad elkapkodnom. Abban a szerencsés helyzetben volt részem, hogy az elsők között hallgathattam meg a Megasztár győztesének lemezét. Bevallom, nem voltam elégedett, valószínűleg túl magasra tettem a lécet, többet, talán csodát vártam Verától.

Éreztem, nem szabad elkapkodnom. Abban a szerencsés helyzetben volt részem, hogy az elsők között hallgathattam meg a Megasztár győztesének lemezét. Bevallom, nem voltam elégedett, valószínűleg túl magasra tettem a lécet, többet, talán csodát vártam Verától. Háromszor hallgattam végig, majd félretettem a cédét, azért ügyelve arra, hogy szem előtt maradjon. Eltelt két hét, közben tisztáztam magamban néhány dolgot. Hogy Vera ugyan valóban rendkívül tehetséges, de még keresi önmagát, és nem szabad csodát várni tőle, még annak ellenére sem, hogy a magyar zenei piacon az elmúlt években nem előzött meg egyetlen albumot sem ekkora várakozás. Ezek után más füllel hallgattam, és ma már ott tartok, hogy nem értem, miért volt hiányérzetem. A korong főszereplőjét egy éve még senki sem ismerte, néhány hónap alatt változott át szerény vidéki lányból öntudatos énekesnővé, és a végeredmény bemutatkozásnak fantasztikus.

Nem véletlenül került magasra az a bizonyos léc! Hiszen a tehetséges, képzett előadónak a legjobb dalszerzők és zenészek voltak a segítségére, így lehetőségek egész tárháza nyílt meg előtte. A szerzőgárda garancia az igényes, jól átgondolt zenei kivitelezésre. A csapat és a producer személye körül egy ideig bizonytalanság volt, de júliusra eldőlt, hogy Vera azzal a stábbal fog dolgozni, akik Cserháti Zsuzsa visszatérésénél is segédkeztek a kilencvenes évek közepén. Az album zenei anyagát – egy dal kivételével – László Attila, Halász János és Kassai Róbert jegyzi, a dalszövegek többsége Horváth Attila tollából született meg, a produceri munkálatokért pedig Rózsa István felel. A tekintélyes szerzői névsor mellett a háttérben dolgozó muzsikusok és énekesek sem elhanyagolhatók, elég megemlíteni Borlai Gergő dobos, Fekete Kovács Kornél trombitás vagy Szolnoki Péter énekes nevét. A lemez egyetlen negatívuma, hogy vannak pillanatok, amikor túl erősen érezhető Cserháti Zsuzsa hatása, igaz, ez nézőpont kérdése, gondolom, sokaknak még tetszeni is fog a túlzott hasonlóság. Az egykori versenyzőtársak közül csak Mujahid Zoltán szerepel a korongon, duettjük, a Mintha minden másképp volna a lemez legszebb felvétele.

Ha rögtön a megjelenés után kellett volna véleményt nyilvánítanom, bizonyára nem azt mondom, hogy az Ébren álmodom a Megasztár győzteséhez méltó, igényes, élvezetes lemez. De két hét után már ez a véleményem, az énekesnő rászolgált a verseny nézőinek és a szavazók bizalmára. Közben biztos vagyok abban, hogy a második album még jobb lesz. Ugye nem baj Vera, ha nálam ilyen magasan van a mérce? (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?