Tompa Andrea és Bödőcs Tibor vehette át a Libri irodalmi díját

Tompa Andrea Omerta című regénye nyerte az idei Libri irodalmi díjat, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Bödőcs Tibor Addig se iszik című paródiakötete kapta.„Tompa Andrea Omerta című regénye szenvedélyesen beszél. És erős nyelve van ehhez a szenvedélyességhez. Nem is egy, hanem négy.

Tompa Andrea Omerta című regénye nyerte az idei Libri irodalmi díjat, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig Bödőcs Tibor Addig se iszik című paródiakötete kapta.

„Tompa Andrea Omerta című regénye szenvedélyesen beszél. És erős nyelve van ehhez a szenvedélyességhez. Nem is egy, hanem négy. Három különlegesen érzékeny nő és egy kissé félszegen megszállott férfi elragadó szólamát halljuk. Ez a regény ráadásul eléri azt, hogy akár egy olyan téma, mint a rózsanemesítés (nőies? nem: kifejezetten férfias) témája érdekelje az embert, amennyiben ilyen virágzóan írnak róla” – méltatta az 1950-es évekbeli Kolozsvárott játszódó, most díjazott regényt Károlyi Csaba irodalomkritikus, a zsűri tagja. Vele együtt Fullajtár Andrea színművész, Szilágyi Zsófia irodalomtörténész, Bálint András színművész és Beck Zoltán dalszerző, énekes döntött arról, hogy a tízes rövid listára felkerült 2017-es friss magyar szépirodalmi és tényirodalmi megjelenések közül melyik könyvnek ítélik oda a Libri irodalmi díjat. Ezt megelőzően a magyar kulturális élet több mint 100 képviselője tett javaslatot, hogy melyik tíz alkotás kerüljön a szakmai zsűri elé, illetve melyekre szavazhasson a közönség.

Idén több mint 15 ezer közönségszavazat érkezett a szervezőkhöz. Az Addig se iszik, Bödőcs Tibor első könyve, 2017 legkeresettebb magyar könyve volt, szeptemberi megjelenése óta a sikerlisták élén áll. A Libri közleménye szerint a kötet az olvasás-népszerűsítés mintapéldája, hiszen a nevetés nyelvén keresztül hozza közelebb az olvasóhoz a magyar és a világirodalom nagyjait.

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. elismeréseit kedden este adták át Budapesten. A díjat elnyerő könyvek szerzői 1-1 millió forint pénzjutalmat kapnak, valamint 25-25 millió forint értékű médiatámogatást, amelyet bármelyik könyvük promóciójára felhasználhatnak. A 2016-ban alapított díjat az első évben Rakovszky Zsuzsa Fortepan című verseskötete és – a közönségszavazatok alapján – Bartis Attila A vége című regénye érdemelte ki, tavaly pedig Jászberényi Sándor A lélek legszebb éjszakája című novelláskötetét és Kepes András Világkép című tényirodalmi könyvét díjazták. (MTI, as)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?