Tom Hanks életműdíjat kap az októberi Római Filmfesztiválon

Róma |

<p>Életműdíjat kap a 11. Római Filmfesztiválon októberben Tom Hanks Oscar-díjas amerikai filmsztár.</p>

Hanks az október 13. és 23. között zajló filmmustra nyitó napján veheti majd át a díjat, és ebből az alkalomból egy közönségtalálkozót is szerveznek számára, amelyen a fesztivál művészeti igazgatójával, Antonio Mondával beszélget majd pályafutásáról. A mustrán a színész 15 filmjét is levetítik egy retrospektív válogatás keretében.

A római filmes seregszemlén, amely nem versenyfesztivál, játékfilmeket, dokumentumfilmeket, tévés produkciókat és videojátékokat is láthat a közönség. A rendezvényre érkezik Meryl Streep, David Mamet, Don DeLillo és a lengyel-amerikai építész, Daniel Libeskind is, akik szintén nyilvános beszélgetéseken osztják meg gondolataikat a filmezésről és pályájukról - ismertette a Variety.com. 
    
A New Yorkban élő olasz újságíró, tudós, művészeti rendezvényszervező Monda második éve rendezi a Római Filmfesztivált. Mint elmondta: a tavalyi kritikák után idén számos sztárral akarja felpezsdíteni a rendezvényt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?