Tízmillió dollárba kerülnek a Trónok harca hatodik szériájának egyes epizódjai

<p>Óriási sárkányok, félelmetes hadsereg, látványos csaták, több vér - nem is csoda, hogy a Trónok harca hatodik évadában az egyes epizódok költségvetésére már tízmillió dollárnál is többet szántak.</p>

A The Daily Telegraph brit napilap emlékeztetett arra, hogy a hatodik évad részeinek költségvetése messze meghaladja a korábbiakat, amelyek általában hatmillió dollárba kerültek. A sorozat alkotói még arra is kényszerültek, hogy plusz pénzt kérjenek az HBO-tól a második évad leglátványosabb, Feketevíz című epizódjához, amely végül nyolcmillió dollárból (2,2 milliárd forintból) készült el.

A hatodik évad új költségvetése a Róma című történelmi sorozat finanszírozásával hozható párhuzamba, amely a BBC, az HBO és a RAI közös produkciójában született és részenként ugyancsak tízmillió dollárt fordítottak rá. A Róma forgatásán alkalmanként száz statiszta is dolgozott. 
    
A Trónok harcának forgatókönyvíró-producere, Bryan Cogman szerint az április 24-től sugárzott hatodik évadban láthatja majd a közönség a történet eddigi legnagyobb csatajelenetét. Cogman olyan csatát ígért a nézőknek, amelyben valóban összecsap az egymással szemben álló két hadsereg. 
    
A George R. R. Martin regényeiből készült sorozat 2011-ben debütált. A történet a legendás föld, Westeros fölötti hatalom megszerzéséért folyó küzdelemről szól. Tavaly az HBO tévécsatorna legnézettebb szériájának ötödik évada epizódonként átlagosan 20 millióan nézőt vonzott.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"225054","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?