Tizedik Klikk fesztivál

Érsekújvár. Jubilál Szlovákia második legnagyobb zenei megmozdulása, a Klikk fesztivál, hisz ebben az évben már tizedik alkalommal fogadja a kikapcsolódásra vágyó zenerajongókat.

A második éve Érsekújvárott megrendezett multikulturális fesztivál legnagyobb húzóneve az eredeti felállásban működő izlandi funky legenda, a Mezzoforte lesz. A szervezők elárulták, hogy mivel a csapat csak ősszel tervez európai turnét, egyedül a Klikk feszt kedvéért jönnek Közép-Európába. A másik nagy név Jamaicából származik, és a világ nyolc legnépszerűbb reggae zenekarának egyike. Mikey Dread tíztagú csapatával látogat el hozzánk, és minden bizonnyal parázs hangulatú show-val lepi meg a reggaezene rajongóit.

A háromnaposra (július 10–12.) tervezett megmozduláson a szervezők új programstruktúrára építettek, melynek lényege, hogy olyan hazai és külföldi zenekarokat hívtak meg, amelyek még nem szerepeltek a fesztiválon, de hazájuk élvonalába tartoznak. Magyarországról három új csapat lép először a rendezvény deszkáira. Leghíresebb közülük Ganxta Zolee és a Kartel, de szintén újdonság a Hollywoodoo és a Rockin Rockcats fellépése. A szlovák élvonalból idén Jana Kirschner, a Hex és a latin-amerikai zenére építő Mango Molas tesz látogatást Érsekújvárott. A diszkósátorban a magyar dj Sterbinszky és a német Dave Navarro lesznek a húzónevek. Természetesen nem maradhattak el a bevált, már-már hazajáró csapatok sem, így most is találkozhatunk a Rómeó Vérzik, a Ladánybene 27, a M. É. Z., a Tűzkerék R.B. és a Polemic zenekarokkal, mindemellett az érsekújvári Canned Heat R.B.-nek köszönhetően a zenészek egy jam-session keretein belül is találkát adhatnak egymásnak és a nézőknek. Nem mindennapi látnivalót ígér a David Hodek Band, melynek különlegessége, hogy a zenekar dobosa mindössze ötéves. A fesztiválon ugyancsak találkozhatnak az érdeklődők a Pozsonyban működő Deja Vu klubbal, amely most kivételesen a Klikken tart klubdélutánt.

Örömteli hír, hogy felére csökkent a fesztivál háromnapos bérletének az ára, elővételben mindössze 350 korona lesz, a helyszínen 450-ért árulják majd. Változás, hogy idén először, már csak az utolsó, szombati napra lehet napijegyet váltani, és szintén újdonság, hogy mostantól a színpadok felváltva fognak működni. Napközben a B színpad üzemel, naplemente után indul a műsor a nagyszínpadon, melyen idén is éjfélig lehet muzsikálni, utána pedig a program ismét viszszakerül a B színpadra, elkerülve ezzel a hangerő által keletkezett gondokat. Idén is lehet majd vért adni, és a Coca Colának köszönhetően a vízi foci örömeit is megtapasztalhatjuk. Folyamatban van egy stand kialakítása is, melyben a raszta-frizura készítésének rejtelmeibe vezetnek be a fodrászmesterek.

Úgy néz ki, tartja magát a hagyományokhoz a Klikk feszt rendezőgárdája, hisz idén is minőségi koncertekkel, és érdekes kísérőrendezvényekkel teli programot állítottak össze a Klikk-rajongók egyre növekvő és egyre igényesebb tábora számára. Minden garantált a jó szórakozáshoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?