The Killers – a Gyilkosokra váró áldozatok

Sokan azt tartják, a siker egyik alapja a popzenében a jó névválasztás. Érdekes, hogy a közelmúltig a negatív kicsengésű, ám kétségkívül jól hangzó Killers-név (Gyilkosok) parlagon hevert. Mígnem jött négy Las Vegas-i fickó és lecsapott rá.

Sokan azt tartják, a siker egyik alapja a popzenében a jó névválasztás. Érdekes, hogy a közelmúltig a negatív kicsengésű, ám kétségkívül jól hangzó Killers-név (Gyilkosok) parlagon hevert. Mígnem jött négy Las Vegas-i fickó és lecsapott rá. A veterán New Order hosszabb szünet után 2001-ben tért vissza a zenei életbe a Get Ready című albummal, de hogy a zenészek az öregedő külsejükkel ne rémisszék el fiatalos hangzású zenéjüktől a rajongók új generációját, nem szerepeltek a klipjeikben. A Crystal című dal videójában egy fiatalokból álló ismeretlen zenekar „helyettesítette“, a The Killers. Nem véletlenül esett a választás a kvartettre, mivel egyik zenei ihletője éppen a New Order. Meg a The Cure, a Duran Duran, az Echo & The Bunnymen, a Joy Divison, a The Smiths… – szóval, a nyolcvanas évek brit sztárzenekarai inspirálják a zenészeket. A legstabilabb fellépési lehetőséget az első két évben egy transzvesztita bár biztosította számukra – ettől még izgalmasabb és különlegesebb lett zenei világuk. Bemutatkozó lemezük Hot Fuss címmel 2004 nyarán került a boltokba, de szélesebb körben csak az elmúlt év elején váltak ismertté.

A The Killers második albumának dalai az énekes, Brandon Flowers szerint szervesebbek lesznek, több zongorával és orgonával, kevesebb szintetizátorral, még police-os dallamok is felkerülnek rá. „Az új számok megmutatják, milyen irányba szeretnénk elvinni a hangzásunkat. Nem akarunk örökre szintizenekar maradni” – nyilatkozta. A korong beharangozó dala a When You Were Young. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?