Ismét futnak Nagymegyeren

futás

A termálfürdőjéről nevezetes csallóközi városban szombaton harmadik alkalommal zajlik a Nagymegyeri futás, melynek versenyközpontja, rajthelye és a célba érkezés helyszíne a Thermal Corvinus fürdő előtti sétányon lesz. 

A felnőttek ezúttal három versenytáv (3, 6 és 10 kilométer) közül választhatnak. A Nagymegyeri Futóklub szervezésében zajló remdezvényen a gyermekek is rajthoz állnak. A jövő reménységei 200 és 400 méteren, valamint 1 kilométeren mérettetnek meg. 

„Élünk a környezet kínálta lehetőséggel. Három kilométeren festői környezetben, az ősz színeiben pompázó parkerdőben futnak, kocognak a versenyzők. A héten bejártuk, megtisztítottuk a terepet, eltávolítottuk a kidőlt fákat. Mindezt annak érdekében, hogy a résztvevők a futásra összpontosíthassanak. Az időjárás ugyan kedvezőnek ígérkezik, ennek ellenére a három kilométeres versenytávot illetően B tervünk is van. A gyermekversenyek befejezése után a felnőttek erőpróbája mindhárom távon egyszerre, 10 órakor rajtol el. Ami a viadal iránt megnyilvánult érdeklődést illeti, elégedettek vagyunk. Az előnevezéseket lezártuk, eddig 180-an jelentkeztek. Nevezéseket azonban még a verseny napján is fogadunk, szombaton azonban már 15 euró lesz a rajtdíj összege. Egyébként háromszáz futóérem készült” – tájékoztatta lapunkat az előkészületekről, a legfontosabb tudnivalókról Vörös Róbert, a Nagymegyeri Futóklub elnöke. 

A főszervező elmondása szerint az indulókat rajtcsomaggal várják. Ennek része a helybeli futóklub logójával díszített pohár. 

„A versenyzők ingyenes belépőt kapnak a messze földön híres termálfürdőbe, ahol az eredményhirdetést követően kedvükre lubickolhatnak, lazíthatnak. Mivel sokan gépjárművel érkeznek hozzánk, nekik díjtalan parkolási lehetőséget biztosítunk a helyszínen. Természetesen frissítővel is szolgálunk” – fűzte tovább a gondolatsort a főszervező, aki egy menet közben eszközült változtatásról is beszámolt. 

„A visszajelzések alapján változtattunk a versenykiíráson. Nem abszolút sorrendet hirdetünk. Minden versenytávon korosztályonkénti, nemenkénti dobogós helyezetteket jutalmazunk. A megszokott serlegek helyett, egyik támogatónk jóvoltából, érmekkel dekoráljuk a legjobbakat. Tavaly 185-en futottak, idén többen leszünk. Remélem, mindenki elégedetten távozik versenyünkről, városunkból” – bizakodott Vörös Róbert. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?