Terézia Mora: Nap mint nap

Magvető Kiadó
„Amiről beszélek, csupa szívettépő és/vagy komikus történet. Szélsőséges és bizarr dolgok. Tragédiák, fárszok, valódi tragédiák. Gyermeki, emberi, állati szenvedés. Valódi megindultság, parodizált szentimentalizmus, szkeptikus és őszinte hit. Katasztrófák, magától értetődik. Természeti és egyéb.

Magvető Kiadó

„Amiről beszélek, csupa szívettépő és/vagy komikus történet. Szélsőséges és bizarr dolgok. Tragédiák, fárszok, valódi tragédiák. Gyermeki, emberi, állati szenvedés. Valódi megindultság, parodizált szentimentalizmus, szkeptikus és őszinte hit. Katasztrófák, magától értetődik. Természeti és egyéb. És ami a lényeg: csodák. A csodaigény csillapíthatatlan.”

Abel Nema, a délszláv háború elől menekült, gyökereit és identitását hasztalanul kereső emigráns vonzó és titokzatos alak. Tíz nyelven tud – de beszélni szinte nem hallotta senki. Aki a közelébe kerül – megváltoztatja életét. Végigbukdácsol Berlin utcáin, egyik kalandból a másikba keveredik, míg egy napon egy játszótéren találják ezüstszínű ragasztószalaggal felkötözve egy mászókára.

Klasszikus pikareszkregény? Abel Nema nap mint nap nekiindul, hogy úrrá legyen sorsán. Illegális bevándorlók, melegek, drogosok, bandába verődött cigánygyerekek között van otthon, vagy írók, tudósok, könyvkiadók elittársaságában? Akár az ősi mítoszok labirintusában, hétszer fordul, míg eljut a középpontba, „a szörnyhöz és a megváltáshoz”. A Nap mint nap az ezredforduló legöntörvényűbb, legösszetettebb és legszebb német nyelvű regénye.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?