Tegnap megkezdődött a trencsénteplici Artfilmfest

Trencsénteplic |

<p>Tegnap megkezdődött Szlovákia legnagyobb nyári filmfesztiválja, az Artfilmfest, s rögtön a nyitánnyal egy nagy filmes „mesemondó” egyéniséget köszöntött: Václav Vorlíček rendező előtt tisztelgett Arany Kamera-díjjal.</p>

Ma pedig az első színészvendégét fogadja. Josef Abrhám cseh színész érkezik a fürdővárosba, hogy átvegye a Színészmisszió Díjat. Ahogy az utolsó pozsonyi sajtótájékoztatón is elhangzott, a 26-áig tartó szemle újdonságokat kínál az idei cannes-i fesztivál bemutatott alkotások közül, csemegézik egyéb rangos nemzetközi fesztiválok programjából, kelet-ázsiai filmslágerekkel kedveskedik a közönségnek, de a legfrissebb európai termésből is bőséges válogatást mutat be, sőt diákfilmeket is gazdag választékkal sorolt be a programjába. Egyszóval mától újdonságokban és értékekben dúskálhatnak a szemle látogatói.

Az idei Artfilmfest a rekordok jegyében várja a közönségét. Elsősorban a bemutatandó filmek száma tekinthető rekordnak: a műsorban szereplő 239 alkotás 48 ország filmművészetét reprezentálja. A filmek számának emelkedésével a vetítések száma is növekszik: 269 vetítésre válthatnak jegyet a fesztiválozók. Az Artfilmfest idén három színészt is Színészmisszió Díjban részesít. Josef Abrhámon kívül Milan Kňažko és Gérard Depardieu is átveheti az elismerést; az utóbbi a zárónapon lesz a szemle vendége. Ugyancsak a zárás akkordjaként adják át a másik Arany Kamerát: Stanislav Szomolányi operatőr munkásságát ismerik el vele. A szemle fődíjáért, a Kék Angyalért 14 alkotás száll ringbe a játékfilmek nemzetközi versenyében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?