Tánc, színház, köztudat

<p>Ismét sok az újdonság az Ifjú Szivek táncszínház háza táján. Különleges rendezvényre készülnek, beléptek a Magyar Táncművészek Szövetségébe, és ügyesen használják a Facebookot a közönség becserkészésére. A részletekről Hégli Dusánt, a táncsznház igazgatóját kérdeztük.</p>

Friss siker az is, hogy az Ifjú Szivek Táncszínház a Magyar Táncművészek Szövetségének tagja lett. Milyen előnyökkel jár a tagság?
Ez az egyik legrégibb szakmai érdekvédelmi szövetség Magyarországon. A tánc különböző műfajaival foglalkozó összes hivatásos intézményt tömöríti,  jelenleg 35-4O tagja van, a Nemzeti Balettől a Győri Baletten át Honvéd Táncszínházig. A szövetség úgy döntött, hogy 2012-től a határon túli magyar hivatásos táncintézményeknek is lehetőséget biztosít a tagságra. Ez ad egy bizonyos presztízst az együttesnek, kapcsolatokat építhetünk, jobban bekerülhetünk a magyarországi köztudatba, ami akár több fellépést is jelenthet számunkra. Sőt mostantól mi is jelölhetünk művészeket magyar állami kitüntetésre, és mi is lehetünk jelöltek, amire eddig nem volt
lehetőség. Kapcsolatba kerülhetünk más műfajok képviselőivel is, például már tárgyalunk olyan kortárs csapatokkal, akik felléphetnének a mi színházunkban.

Hégli Dusán igazgatóval készült interjút az Új Szó pénteki számában olvasshatják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?