Szlovákiai Páva-gála

ÚJ SZÓ-ELŐZETESPozsony.

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Pozsony. Benko Fruzsina Borbála (Fülek), Botló Enikő és Ákos (Nemeskosút), Csiba Júlia (Medve), Juhász Bence Zsombor (Zselíz), Hégli Máté (Komárom), Parapács zenekar (Tornalja) – aki végig figyelemmel kísérte a Felszállott a páva tehetségkutató versenyt a Duna televízión, annak ismerős a névsor. Mindnyájan képernyőre kerültek, sőt a Parapács zenekar kategóriája győzteseként térhetett haza.

Egy-egy népdalénekesnek, népi muzsikát játszó bandának van lehetősége arra, hogy fellépjen (ezt igazolja például Csiba Júlia, aki már énekelt Pál István „Szalonnával”, Koncz Gergővel, az Ifjú Szivek zenekarának prímásával, Németh Dénessel, a Muzsikás együttes tagjaival, a Rév zenekarral is), de hiába a szereplés a tévében, a szólótáncosoknak nem sok esélyük van arra, hogy – akár hazai – színpadon megmutassák, mit tudnak. A lehetőség most adott: pénteken, január 18-án 19 órakor mindannyian színpadra lépnek az Ifjú Szivek színháztermében.

„A hat versenyző hat települést képvisel. Közreműködésükkel, valamint az Ifjú Szivek Táncszínház tánc- és zenekarával készítünk egy műsort, amelyet szeretnénk felkínálni a művelődési házaknak – mondja Hégli Dusan, az Ifjú Szivek igazgatója, a műsor rendezője. – Fontos, hogy ne záruljon le életük e szakasza azzal, hogy egyszer képernyőre kerültek, ne kallódjanak el. Ki más karolja fel őket, ha nem az Ifjú Szivek?” A költői kérdésre frappáns válasz, hogy Csiba Júliának lesz néhány közös fellépése a Szivekkel. Juhász Bence Zsombor a zselízi Gereben népzenei együttesben cimbalmozik, a Botló testvérpár a nemeskosúti Berkenye együttesben táncol, de néptánctáborokban már tanít is, a komáromi Hégli Máté azzal indított a Páván, hogy célja a szlovákiai magyar tájegységek férfi táncainak népszerűsítése, ám a füleki Benko Fruzsina Borbála hitvallása is megszívlelendő: „Azt hiszem, az éneklésnél nem lesz szükségem minden erőmre, ugyanis a dalolás, a népdalok éneklése az, amit szívvel-lélekkel csinálok, és amit az ember szeretettel visz véghez, abban nem szabad elfáradnia!” (rend)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?