Szlovákiai magyar középiskolások győri tanulmányi versenyen

Győr |

<p>A győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara a nyugat- és a közép-dunántúli régiók, a szlovákiai magyar tannyelvű középiskolák 10-11. osztályos tanulóit 2009. februárjában hívta a Deák Ferenc Középiskolai Tanulmányi Versenyre.</p>

75 magyarországi középiskola és 8 szlovákiai magyar tannyelvű középiskola diákjai kaptak meghívást.
Erről Winkler Csaba, a győri Széchenyi István Egyetem  Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóságának kommunikációs titkára tájékoztatta az Új Szó Online-t.
A történelmi megmérettetésre 150 csapat jelentkezett 37 iskolából, s ebből 3 középiskola pályázott Szlovákiából. Az elődöntőbe 78 csapat küldte meg a kidolgozott feladatlapot, ebből 55 csapat jutott tovább a középdöntőbe.
A középiskolai tanulmányokra épülő összeállított és sorsolás útján kiosztott feladatlapok, a választott témakörök beküldése után következett az elkészült esszék beadása.
A Deák Ferenc Középiskolai Tanulmányi Verseny döntője december 10-én, csütörtökön 10 órától lesz a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth L. u. 5.). A verseny zsűrijében Révész T. Mihály egyetemi docens, Katona Tamás történész és Bana József, a Győri Városi Levéltár igazgatója értékeli a csapatok felkészültségét, s így alakul ki a győztesek, a jutalmazottak erősorrendje. (wink, kor)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?