Szlovák filmek Várnában

<p>Augusztus-szeptember hónapok fordulóján kerül sor a bulgáriai Várnában a szerelmesfilmek hagyományos filmfesztiváljára, amelynek keretében a nézők ezt az érzést szlovák szemszögből is láthatják.</p>

A Love is Folly nemzetközi filmfesztivált augusztus 27–szeptember 2. között rendezik meg, és olyan alkotásokat vonultat fel, amelyek a szerelem legkülönfélébb kinematográfiai megnyilvánulásával foglalkoznak. A speciális szekciókban szlovák alkotások is láthatók majd. A Golden Aphrodite fő díjért Mira Fornay Líštičky (Kisrókák, 2009) című, most debütáló alkotása száll versenybe.

További szlovák alkotásokat a Slovak Focus szekcióban láthatnak az érdeklődők – ezek dramarturgiája is a szerelmi témát helyezi előtérbe. Itt a 60–80-as évekből származó műveket vetítenek majd, s nemcsak a szerelem különböző lehetséges módjai, hanem az érzéshez való hozzáállás változatai is érzékelhetők lesznek bennük. Štefan Uhor Slnko v Sieti (Nap a hálóban, 1962) című alkotása két bátortalan ember egymáshoz fűződő kapcsolatát mutatja be. A Medená veža (Réztorony, 1970), a Ružové sny (Rózsaszínű álmok, 1976) vagy az ismert tragikomédia, Pásla kone na betóne (Lovak a betonlegelőn, 1982) c. film is bemutatásra kerül, de láthatják a fesztivál nézői a Fontána pre Zuzanu (Szökőkutat Zuzanának, 1985) című zenés filmet is.

A SITA ügynökséget a Szlovák Filmintézet sajtótitkára, Simona Nôtová tájékoztatta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?