Színjátékíró-pályázat

Debrecen. Színjátékíró-pályázatot hirdet a Debreceni On-Line Internetes Portál; a pályázat mától olvasható a www.deol.hu internetes oldalon – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Wiedemann Krisztina, a DEOL szerkesztője.

Debrecen. Színjátékíró-pályázatot hirdet a Debreceni On-Line Internetes Portál; a pályázat mától olvasható a www.deol.hu internetes oldalon – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Wiedemann Krisztina, a DEOL szerkesztője.

Tájékoztatása szerint a pályázat háromlépcsős szerkezetben működik, amelynek első lépcsője az életképes ötlet.

„Ebben a körben bárminek helye van, ami személyek közötti, dinamikus helyzetek kialakulásával kecsegtet” – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy az életképes ötletre épülhet a szüzsé, vagyis olyan tartalmi vázlat, amely magában foglalja az alaphelyzetet, a fordulatokat, az elágazások fő irányait, a dilemmát és a megoldást. Az elfogadott szüzsé alapján jelenetmintát várnak a szervezők, amelynek zárt jelenetnek kell lennie, mert – szerintük – a zártjelenet a színdarab-írói képességek tesztje.

„Az ötleteket és a szüzséket folyamatosan várjuk, a jeleneti minták benyújtási határideje október 10-e, míg a teljes művet október 28-áig fogadjuk. A teljes terjedelmében elfogadott szöveg internetre kerülése jelenti a pályázati győzelmet” – mondta Wiedemann Krisztina.

Balogh Tibor dramaturg-színi kritikus a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy sok később nagy sikert aratott színjáték, dráma született pályázatra. „Pályázatunk célja, hogy a ma még ismeretlen tehetségeket elindíthassuk a dramaturgia képzeletbeli cserépkályhájától, és tanácsokkal segítsük első lépéseiket a színpad felé” – mondta.

Bejelentette, hogy megalakítják a Basahalma Drámakört, amelybe alapító tagként kerülhetnek be a mostani színjátékíró-pályázat győztesei.

A fórum kezdetben a pályaművek dramaturgiai gondozására, színpadképessé tételére, a szövegek partitúrává fejlesztésére teremt szakmai lehetőséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?