Színház az egész Kassa

Kassa. Színház az egész világ, vagy legalábbis ha nem az egész világ, az egész város, és ha nem is mindig, holnaptól vasárnapig minden bizonnyal.

Kassa. Színház az egész világ, vagy legalábbis ha nem az egész világ, az egész város, és ha nem is mindig, holnaptól vasárnapig minden bizonnyal. Kassa az új színházi évadját egy közép-európai színházi fesztivállal kezdi, melynek keretében a V4 országainak egyes társulatai szórakoztatják majd a nagyérdeműt szeptember 5. és 9. között.

A fellépők kiválasztásában elsősorban az eddigi együtt?műkö?dés volt a mérvadó, hiszen a vendégszereplő társulatokkal a kassai színház jó kapcsolatokat ápol. A hazai turócszentmártoniakon kívül két társulat jön Csehországból és három Lengyelországból. A magyarországiak közül a soproni Petőfi Színház és az egri Gárdonyi Géza Színház mutatkozik be egy-egy zenés produkcióval. Természetesen a palettáról nem hiányoznak a kassai színházak sem, bár a Thália a rendezvényen nem vesz részt. Peter Himič, az Állami Színház igazgatója elmondta: a jövőben minden évben fesztivállal szeretnék nyitni a színházi szezont szeptember első hetében, természetesen a városban műkö?dő színházak, így a Romathan és a Thália is részvételével is.

A kínálatot tekintve lesz minden: az operaáriáktól, musical-részletektől a zenés játékon, komédián, színművön át a tánc- és bábjátékig. Az előadások nagyrészt az Immaculata szoborcsoport előtti színpadon zajlanak majd, ez a színpad azonban a karácsonyinál jóval nagyobb, 16x14 méteres lesz. A kamarajellegű előadásokat a nézők egy fesztiválsátorban láthatják a színházépület mögött, és egy lengyel produkciót, mivel szakrális környezetet kíván, a ferencesek templomában mutatnak be. A részletes programot az érdeklődők a www.kosicefest.eu honlapon találják meg.

A belváros különböző helyszínein zajló szabadtéri műsorok mellett alighanem nagy sikere lesz a történelmi felvonulásnak is, hiszen a kassaiak sem láthatják minden nap Ferenc József császárt a főutcán. Utoljára éppen százharminc éve, szeptember 9-én járt itt őfelsége, ám vasárnap délután újra végigvonul majd a városon.

A kassai Állami Színház vezetősége már régóta foglalkozik egy közép-európai színházi fesztivál tervével, ám idén a Közép-európai Alapítvány jóvoltából végre megvalósul az ötlet, melynek összes költségét sikerült pályázati pénzből megoldani. A tényleges színházi szezon a nagyszínházban szeptember 12-én, a Thália Színházban pedig szeptember végén kezdődik, A lopott tojás titka című gyermekelőadással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?