Szindbád – A hét tenger legendája

A Dreamworks stúdió nem egész egy évtizedes fennállása alatt meglehetos sikerrel ostromolja a csaknem egy évszázada a csúcson levo Disney muvek elokelo pozícióját az animációs filmek gyártása terén.

A Dreamworks stúdió nem egész egy évtizedes fennállása alatt meglehetos sikerrel ostromolja a csaknem egy évszázada a csúcson levo Disney muvek elokelo pozícióját az animációs filmek gyártása terén. És nemcsak a legújabb technikában, a digitális animációban (Z, a hangya; Shrek) jeleskednek, hanem hagyományos rajzfilmjeikkel is képesek a varázslatra. Az Egyiptom hercege és az Irány Eldorádó! után most a Szindbád ad bizonyságot róla, milyen jó érzéke van a stúdió alkotóinak a történelmi kulisszák közt játszódó kalandmesékhez.

Ezúttal a Földközi-tenger osi népmesei alakját, Szindbádot választották hosüknek. James Logan, a Gladiátor írója több kötetnyi, innen-onnan gyujtött Szindbád-történet között válogathatott, a végeredmény aztán épp annyira lett vadonatúj fantáziaszülemény, mint évszázados mondák feldolgozása.

Szindbád és Próteusz gyerekkori jó barátok, akik egykor tengeri kalandokról álmodtak. Szindbád végül kalóz lett, míg Próteusz Szirakúza fejedelme. Sorsuk akkor fonódik ismét össze, amikor Szindbád megkísérli ellopni Próteusz hajójáról a Béke Könyvét. Mikor a becsület felülkerekedik benne, máris újabb gondja akad: egy gonosz istenno ragadja magához a könyvet azzal a céllal, hogy elpusztítsa vele a világot.

Az alkotók nem titkolt célja volt, hogy filmjük ne csak a gyerekeket, hanem a felnott közönséget is meg tudja ragadni. Izgalmas akciójelenetek, amelyek a végletekig kihasználják a rajzfilm technikai lehetoségeit, látványos csaták, tengeri szörnyek, mesés lények, cselszövés, szerelem és egy csipet érzékiség – egy varázslatos színekkel megidézett rég letunt világban. (est)

Szindbád: A hét tenger legendája – (Sinbad: Legend of the Seven Seas), Színes, m. b., amerikai animációs kalandfilm, 2003, 86 perc

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?