Szigorú belső rendben

Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete legújabb kiállításával Puhl Antal Ybl-díjas építész munkásságába ad betekintés. A kiállítást, melynek címe A rész és az egész, nem az intézet székházában, hanem a szakma, az építészek körében jól ismert és népszerű K. F. A. Galériában rendezték meg.

Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete legújabb kiállításával Puhl Antal Ybl-díjas építész munkásságába ad betekintés. A kiállítást, melynek címe A rész és az egész, nem az intézet székházában, hanem a szakma, az építészek körében jól ismert és népszerű K. F. A. Galériában rendezték meg. A nagyméretű fotókból összeállított kiállítást Puhl Antal tanítványa, Jan Stempel nyitotta meg, hangsúlyozva, egykori mestere nemcsak kitűnő építész, hanem nagyszerű pedagógus is, aki baráti viszonyt alakított ki tanítványaival, és az oktatásban arra helyezte a hangsúlyt, hogy a hallgatók ne csupán elmélettel, hanem elsősorban gyakorlattal tanulják a szakmát. Puhl Antal egyfajta nagyon szigorú belső rend megteremtésére figyel, mert mint a megnyitón mondta: „Mikor Isten megteremtette a világot volt egyfajta rend. A részleteknek volt alá- és fölérendeltségük, és egyfajta hierarchiába rendeződtek.” Ő az építészetben a részleteket ilyen viszonyban, rendben alakítja egészszé. ĺgy születtek a szállodák, iparépületek, oktatási épületek, irodaházak, bankházak, családi házak, műteremházak, hétvégi házak, amelyek egyikét-másikát színes fotókról ismerhetik meg az érdeklődők az április 29-éig tartó pozsonyi kiállításon. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?