Szexuális elhajlás

Tinik jeligés levélben azt kérdezik fiatal lányok, hogy mit jelent az, ha valaki fetisiszta? Több mindent hallottak már róla, de pontosan nem tudják.

A fetisizmus szexuális eltévelyedés, amikor a fetisiszta a szeretett személyt szimbolizáló tárgyat vagy tárgyakat imádja. Kizárólag férfiaknál lehet ezzel a problémával találkozni. Két típusát különíthetjük el. Az egyik esetben nem a partner vonzó, hanem csak bizonyos testrésze (pl. a lába, a melle, a feneke, a haja stb.). Az orgazmushoz a férfit csakis annak az egy testrésznek a csókolgatása, ölelése, szeretgetése juttatja el, nem vesz tudomást arról, hogy annak a testrésznek a tulajdonosa is jelen van. Az alak mint egész elvész, egy része helyettesíti, csak ez a részalakzat dominál, és csak ez vezeti el az orgazmushoz. A fetisizmus másik típusánál a nő már nem is jut szerephez mint valós élőlény, csupán a ruhadarabjai, vagy egyéb vele kapcsolatos tárgyak. A fetisiszta számára ezek helyettesítik a szexuális partnert. A nő intim ruhadarabjai vagy cipője, szőrmék, esetleg zsebkendője, melyek valamilyen formában szimbolizálják a nőiességet, kizárólagos tárgyává válnak a kóros nemi célnak. Fontos, hogy ezek a tárgyak kapcsolatban legyenek egy élő személlyel. Nem akármilyen női harisnya, kombiné vagy női alsónemű ragadtatja el a fetisisztát, hanem elsősorban valakinek a személyi tulajdona. Néha előfordul, hogy ezek az emberek lopnak is, de majdnem mindig értéktelen tárgyakat. Jellemző rájuk a fejlett fantáziavilág és a rossz kapcsolatteremtési képesség.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?