Szép Magyar Könyv 2006

Budapest. Átadták a minőségi kiadványokat elismerő Szép Magyar Könyv 2006 verseny díjait és a minőségi könyvesboltok Hermész-díját a 78. Ünnepi Könyvhéten.

Budapest. Átadták a minőségi kiadványokat elismerő Szép Magyar Könyv 2006 verseny díjait és a minőségi könyvesboltok Hermész-díját a 78. Ünnepi Könyvhéten.

Zentai Péter László, a szakmai díjakat létrehozó Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója emlékeztetett arra, hogy a szép köteteket jutalmazó elismerést már 1929-ben, a könyvhét elődjeként számon tartott első könyvnap alkalmával is átadták, 1952 óta pedig az Ünnepi Könyvhét keretében rendszeresen díjazzák a könyvszakma kiemelkedő alkotásait.

Sólyom László köztársasági elnök különdíját Normantus Paulius és Csepregi Márta 14 testvér című könyve nyerte el, amely a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök különdíját a Kieselbach Galéria gondozásában megjelent A magyar forradalom 1956 Napló című fakszimile kötet kapta.

Demszky Gábor főpolgármester különdíját Tamási Miklós és Ungváry Krisztián Budapest 1945 című könyvéért a Corvina Kiadó érdemelte ki.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium illusztrációs díját Gyulai Líviusz grafikusművész érdemelte ki Cervantes: Don Quijote, valamint az Udvariatlan szerelem című kötetekkel.

A közönségdíjat Az év természetfotói Magyarország, 2006 című album kapta, amely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

A könyvesboltok minőségi munkáját elismerő Hermész-díjjal a budapesti Libri Európa könyvesboltot jutalmazták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?