Szabaduljunk meg a feleslegtől

Túlzás volna állítani, hogy a szőrtelenítés egyidős az emberiséggel, az azonban bizonyos: koronként és kultúránként változó, hogy a női testrészeken burjánzó vagy alig látszó szőrszálak, netán azok hiánya hozzátartozik a szépségideálhoz.

Túlzás volna állítani, hogy a szőrtelenítés egyidős az emberiséggel, az azonban bizonyos: koronként és kultúránként változó, hogy a női testrészeken burjánzó vagy alig látszó szőrszálak, netán azok hiánya hozzátartozik a szépségideálhoz. Ma már az európai nők több mint hetven százaléka távolíttatja vagy távolítja el nemkívánatos szőrszálait, így a harmincas évek amerikai filmjeiben látott csupasz hónaljú revütáncosnők mintája az évezred végére begyűrűzött hozzánk is. A sima bőrt – akár házilag is – többféle módon érhetjük el.

A gyantázás a legrégibb módszerek közé tartozik, ma már hideg és meleg változata egyaránt használható. Nem csak a kozmetikusok, a bátor háziasszonyok is alkalmazhatják az átmeneti szőrtelenítés leghatékonyabb formájaként. Előnye, hogy több hétig tartó simaságot eredményez, rendszeres használata a szőrt ritkítja, növekedését lassítja. Az utóbbi években a kozmetikai ipar fejlődésének köszönhetően nem csupán a korábban megismert, ma már szinte fapadosnak tűnő változata áll rendelkezésre – nem muszáj a gyantát tejeslábosban, kávékiöntőben melegíteni-hűteni. A fertőzésveszély elkerülésére az előre adagolt, egyszer használatos anyagot automata gép melegíti – így még véletlenül sem égetjük meg a bőrt.

Négy hét szabadság

Egyre több lány és asszony a hoszszantartó szőrtelenítési módszer helyett, a hideg vagy meleg viaszos gyantázás mellett dönt. Kétféle illat közül választhat a vásárló: a zöldtea az érzékszerveket serkenti, a gyapotvirág-kivonat viszont nemcsak hidratálja a bőrt, hanem finom illatot is áraszt.

A viaszos szőrtelenítés is kétféle lehet: a „meleg” Veet Aquasystem segítségével a nők 4 hétig örülhetnek testük simaságának, a „hideg” módszert – viaszos csíkokkal – a kozmetikában a lehető leggyorsabb szőrtelenítési eljárásként jegyzik. A művelet elvégzése után E vitaminnal és minőségi testolajjal átitatott depiláció utáni „szalvéta” nyugtatja és puhítja a bőrt. Az éterikus olajakat (levendula, narancs, citrom) tartalmazó meleg viasz nemcsak illata, hanem nyugtató hatása miatt is közkedvelt. A viaszt mikrohullámú sütőben, vagy forró vízfürdőben kell felmelegíteni. A jelzőrendszerrel ellátott spatula szavatolja a viasz megfelelő hőmérsékletét. A meleg hatására a bőr pórusai megnyílnak, ezáltal a kezelés nem annyira fájdalmas.

A kozmetikai vegyészet újabb lépéseként kerültek forgalomba azok a speciális krémek, amelyek egyszerűen és fájdalommentesen használhatók, bőrkímélők, ráadásul legalább egy milliméterrel a bőrfelszín alatt feloldják a szőrszálak kreatinját, így az újonnan kinövő szálak nem alkotnak borostát. A krémeket, zseléket, habokat átlagosan 10-14 naponként kell használni és igen jó szolgálatot tesznek a kényes helyeken, testrészeken.

Az idei újdonság a hónalj szőrtelenítésére kifejlesztett rudacska. Mandulaolaj-tartalma kíméli az érzékeny bőrt. A praktikus segédeszköz a krém felvitelét segíti, a szőrszálak eltávolítását a Perfect touch spatula teszi egyszerűbbé. A VEET Sensitiv plus termék az érzékeny bőrűeknek ajánlott, a normális bőrűek élvezni fogják a virág illetve friss krém illatát. A termékek bőrpuhító olajakat tartalmaznak, ezért az újonnan kinövő szőrszálak is puhák maradnak. A formatervezett spatula jobban simul a test vonalaihoz és segítségével mindenütt maradéktalanul eltávolítható a nem kívánt szőrzet. Az érzékeny testrészek ápolására, szőrtelenítésére a Bikini–duót fejlesztették ki. A depiláció utáni krém nyugtatja, hidratálja és táplálja a bőrt.

Nem kétséges, a depilációs hab ugyancsak forradalmi újdonságnak számít, ugyanis használata a lehető legegyszerűbb: a kívánt testrészekre zuhany alatt kell rávinni a könynyű habot, majd elég lemosni egy finom szivaccsal. Megvásárolható kétféle kiszerelésben : az áloés, E-vitaminos hab a sima és megfelelően hidratált bőrt, a citrusos, C-vitaminos készítmény a kellemes közérzetet szavatolja.

A szőrtelenítés egyike a legunalmasabb műveleteknek, ezért hajlamosak vagyunk a kelleténél ritkábban végezni. Ne feledjük: a rendszeres ápolás időt és fájdalmat „takarít meg”. Gondolni kell arra: nemcsak nyáron látszik a kevesebb is többnek, hanem télen is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?