Stubendek Katalin a Csárdáskirálynőre készül

Komárom |

<p>Bandor Évától jött a beszélgetésre. Régi barátnők, minden titkukat megosztják egymással. Stubendek Katalin színművésznő a hét végén ismét a komáromi deszkákra áll. Bájosan, törékenyen, kecsesen, mint kilencvenkilencben a Liliomfiban. Utolsó itteni előadásában. Akkor már a Győri Nemzeti Színházból érkezett. Mint vendég.</p>

Az azóta eltelt kilenc év alatt semmit sem változott. Csak a haját vágatta rövidre tavasszal. Vékony, nyurga nő maradt, vidáman csillogó szemmel. Pedig két kislány boldog édesanyja. A kisebbiket, a három éves Annát most elhozta magával, a nagyobbik, a nyolc esztendős Vica otthon maradt apával. Édesanyjuk lesz a Csárdáskirálynő a Komáromi Jókai Színházban. Stubendek Katalinnal az egyik próba után beszélgettünk.

Volt már Vereczki Szilvia?

Nem, még nem játszottam Szilviát. Nagy feladat egy főszerepet így megtanulni. Komoly dalai vannak, nem hiába az operettirodalom egyik legnehezebb és legjobb primadonnaszerepe. A komáromi előadást csak DVD-ről ismerem. Nagyon mai, élő, emberi produkciónak tartom.

Egy szerep, a My Fair Lady Elizája elkísérte mindenhová, ahová a komáromi színház után ment.

Eddig már több, mint százötvenszer játszottam. Erre a szerepre szerződtem át annak idején a Győri Nemzeti Színházba. Korcsmáros György rendezte az előadást, Vass Gábor volt Higgins professzor. Zalaegerszegen Szinetár Dóra helyett ugrottam be Bor József rendezésébe, Kulka János volt a partnerem. Pécsett, ahol Babarczi László rendezte a produkciót, az első szereposztásban Balikó Tamás igazgatóval, a második szereposztásban pedig Németh Jánossal játszottam. Amikor Komáromban műsorra tűzték a darabot, itt is felkérést kaptam erre a szerepre, csak sajnos időhiány miatt mégsem tudtuk egyeztetni.

Már megszokta Pécset?

Hozzá kell szoknia az embernek, hogy oda megy, ahol szerepet kap. Ez egy ilyen pálya. Hatodik évadomat kezdtem az idén Pécsett. Megszoktam a várost, lakást vettünk, oda járnak a gyerekek óvodába, iskolába. Pécs most elég stabil pontnak tűnik. Bár a férjem, Stauróczky Balázs szabadúszó lett, Kaposvár meg a Budapesti Operett Színház között ingázik, ahol mint karmester dolgozik.

Elhalmozzák szerepekkel?

Jelenleg Mohácsi Jánossal próbálom a Salemi boszorkányok című darabot. Október elején lesz a premier. Egy hétre rá felújítjuk a Kölyök című musicalt, Balikó Tamás rendezésében. A házmesternét játszom. Azután már kezdem is próbálni a Koldusoperát Béres Attila rendezővel. És várnak a korábbi szerepeim. Viktória, a magyar lány az Anconai szerelmesekből, Schneider Terka, a Hyppolit, a lakájból és egy nagyon jó karakterfigura Georges Feydeau A hülyéje című vígjátékában.

Ott is a tenyerén hordozza a közönség?

Komáromban sikeres darabokban szerepelhettem. Fiatal társulat voltunk, nagyon szerettek bennünket. Nagy kihívás újra itthon játszani. Remélem, nem fog bennem csalódni a közönség. Örömmel mondom, hogy Pécsett is megszeretett a publikum. A második évad után már közönségdíjat kaptam, ami nagyon jólesett.

Holnap lép először színpadra. Mennyire sikerült ez alatt a rövid idő alatt felkészülnie Szilvia szerepére?

Úgy érzem, a szöveget kellőképpen megtanultam, a próbákon majd minden kiderül. Bár otthon felvételről nézni az előadást teljesen más. A színpadon ezer különböző dologra kell figyelni. Remélem, a kollégák is segítenek majd, kedvesek lesznek, és odafigyelnek rám.

Lámpalázas típus?

Egészséges drukk minden fellépés előtt van bennem. Komolyan veszem ezt a szakmát. Vallom, hogy bárki, bármit csinál, azt vegye komolyan. A színészet a mesterségem, ebben szeretnék tökéletesedni. Mindent megteszek, hogy a legjobbat nyújtsam. (Szél János)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?