Sporttolvajok

Slim (Stephen Dorff – Penge) és csapata otthonosan mozog az extrém sportokban, ám tehetségüket mégis egyéb téren kamatoztatják. A rendőrség még csak nem is sejti, hogy ők állnak azok mögött a szemtelenül látványos bankrablások mögött, amik az utóbbi időben elharapóztak.

Slim (Stephen Dorff – Penge) és csapata otthonosan mozog az extrém sportokban, ám tehetségüket mégis egyéb téren kamatoztatják. A rendőrség még csak nem is sejti, hogy ők állnak azok mögött a szemtelenül látványos bankrablások mögött, amik az utóbbi időben elharapóztak. A laza balhék azonban egyre komolyabb fordulatokat vesznek, sokasodnak a durva arcok, akik mind részt követelnek a zsákmányból. Nyomukban a bűnőzökkel és egy csinos detektívvel (Natasha Henstridge – Bérgyilkos a szomszédom) egy minden eddiginél nagyobb akciót terveznek, hogy kiválthassák magukat abból a pácból, amibe kerültek. A történet a Besson-receptet követi: ugyanaz a jól kiszámított lazaság, tipikus figurák és fordulatok, időben beiktatott autós üldözések a Taxi, extrém kaszkadőrmutatványok a Yamakasi mintájára.

Hogy a végeredmény most miért nem annyira tetszetős, azt talán abban kell keresni, hogy a Riders mégsem francia film. A szereplők közt csupa másodvonalbeli amerikai színészt láthatunk, akiknek nincs meg az az egyéniségük, ami gall társaiknak. Stephen Dorff nem rossz főhős, de ő az egyedüli, aki még viszonylag jól jön ki a filmből. Bruce Payne (Az 57-es utas) nagyon gyengén adja a rohadék felügyelőt, Natasha Henstridge meg csak azért van, hogy a lábait mutogassák. Gérard Pirés alkotásából hiányzik a báj, az amerikanizáltság pedig egyáltalán nem vált a javára. Azon a röpke 80 percén is, mint a villám száguldunk át és amilyen súlytalan szórakozásban volt részünk talán már abban a pillanatban elfelejtjük, amikor véget ér. (mozinet)

Sporttolvajok (Riders / Steal), színes, angol-francia-kanadai film, 83 perc, Rendezte: Gérard Pirés, Szereplők: Natasha Henstridge, Stephen Dorff, Bruce Payne, Clé Bennett, Steven Berkoff

Pozsony, Hviezda, Szabadtéri mozi, Vágsellye

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?