Sorsdöntő nyár

Ragyogó napfény, tengerpart, bikinis lányok és izmos, napbarnított fickók... Csak az óceán dübörgése zavarja meg az idillt, a földkerekség legszilajabb hullámai közelítenek a part felé.

Ragyogó napfény, tengerpart, bikinis lányok és izmos, napbarnított fickók... Csak az óceán dübörgése zavarja meg az idillt, a földkerekség legszilajabb hullámai közelítenek a part felé. A hullámok tetején pedig felbukkannak a szörfösök, akik életüket is kockára teszik azért, hogy egy-egy percre úrrá tudjanak lenni a természet hatalmas erőin. A Csendes-óceán kellős közepén, a hawaii Oahun járunk.

Igazi macsó terep ez, hol a lányoknak csak az a szerepük, hogy látványos, bikinis hátteret adjanak az eseményekhez. A film főszereplője azonban három olyan fiatal lány, akik nem fogadják el ezt a leosztást. Mindhárman csórók és csak magukra számíthatnak. Egy luxusszállodában szobalányként keresik meg a mindennapi betevőt, hogy aztán hajnalonként szörfdeszkával a hónuk alatt indulhassanak bizonyítani – elsősorban önmaguk számára –, ki a leány a deszkán. Anne Marie (Kate Bosworth – A vonzás szabályai) számára önnön belső félelmei jelentik a legnagyobb akadályt, ám a nagy verseny előtt még ennél is súlyosabb komplikációk jönnek. A szállodába ugyanis befut egy menő amerikai focicsapat, amelynek irányítójával (Matthew Davis – Doktor Szöszi) hamar egymásba szeretnek. Anne Marie számára a lecke adott: megelégszik-e a dicsőséggel, ami egy sikeres sportoló oldalán várhat rá, vagy saját maga vívja ki a győzelmet. A nagy nap (és a nagy hullám) közeleg...

John Stockwell rendező (Őrült és gyönyörű, Szilikon völgy) fiatal sztárjelöltekkel teli filmjében a romantikus tinifilmek és az izgalmas sportfilmek erényeit igyekszik egyesíteni, amiben a produkció mégis a legerősebb, az a látvány: a gyönyörűen fényképezett hawaii tájak és a lélegzetelállító szörfös akciók – e jelenetekben semmilyen utólagos trükköt nem alkalmaztak. Amit látunk, az a világ legjobb szörföseinek tudománya. (est)

Sorsdöntő nyár (Blue Crush), színes, amerikai film, 2002, 104 perc, Rendezte: John Stockwell, Szereplők: Kate Bosworth, Matthew Davis, Michelle Rodriguez

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?