Kultúra

Sokszínű a XII. Thália Fesztivál kínálata

Kassa | Három hónapon át, január végéig kínál különleges programokat, vendégelőadásokat a kassai közönségnek a Thália Színház a XII. Thália Fesztivál keretében.
Lakatos Krisztina

2018. november 13. 19:18

A Terminál Workhouse november 23-án vendégszerepel Kassán a M/Ámor, vagy amit akartok című zenés vígnépszínművelettel  (Képarchívum)

A teátrum az utóbbi időkben kétéves vetésforgóban szervezi meg a sorozatot: vagy kisebbségi kulturális programokat kínál (mint tavaly), vagy különböző műfajú vendégelőadásokkal gazdagítja a város kulturális kínálatát (mint idén). 
A XII. Thália Fesztivál első rendezvényére november 15-én (csütörtökön) 19 órára várják az érdeklődőket a Thália Színházba: a tavaly elhunyt Jókai Anna Fejünk felett a tetőt című színpadi játékát Ivancsics Ilona és Színésztársai hozzák el Kassára. A családtörténet a ’60-es években játszódik Budapesten. Négy generáció lélegzik együtt egy már szebb időket is látott józsefvárosi házban, miközben mindenki a saját kicsinyes, fanyar valóságával van elfoglalva, hiába élnek egy fedél alatt. A darab a fekete romantika és a fekete humor ötvözete, és remek színészi feladatot nyújt a művészek számára.
November 20-án Zsapka Attila Félszáz című jubileumi koncertjének ad otthont a Thália. Az énekelt vers hazai apostola, a Kor-Zár együttes alapító tagja idén ötvenéves, és közel harminc éve áll a színpadon. Ebből az alkalomból indult turnéra zenésztársaival, egy csokorba válogatva kedves dalait. Kassán Vadkerti Imre és Lakatos Róbert lesz a jubileumi est vendége. 
A Terminál Workhouse november 23-án vendégszerepel Kassán Dancsecs Ildikó M/Ámor, vagy amit akartok című zenés vígnépszínműveletével. A budapesti Szkénéből érkező fiatal alkotócsapat Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának cselekményét ültette át a mai magyar valóságra a színészek improvizációi alapján. Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya esküvőre készül a falu volt tsz-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám – ahogy az lenni szokott – a dolgok nem mennek simán…
November 26-án Hamvas Béla-est szerepel a fesztivál programjában. Az ötven éve elhunyt magyar író, filozófus, esztéta előtt tisztelgő műsorban Varga Lívia, Nádasdi Péter, a RÉV zenekar, Lakatos Róbert és Agócs Gergely szerepel, közreműködik az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes. A helyszín a Jumbo Centrum esztrádterme. 
A XII. Thália Fesztivál decemberben és januárban további programokkal folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?