Sokféle rockzenét kínál mától a Topfest

Pöstyén |

<p>Az idei nyár első nagyobb kaliberű könnyűzenei fesztiválját rendezik a hét végén. Ma kezdődik és hétfő hajnalig tart a pöstyéni repülőtéren a Topfest fesztivál, amely elsősorban rockzenére specializálódik.&nbsp;</p>

Az idei húzónevek között megtaláljuk a hetvenes- nyolcvanas években még sokkoló, ma már inkább vicces Twisted Sistert, a punk-rock legendás zenekarát, a The Exploitedet, Hollandia legjobb ghotic metal együttesét, a Within Temptationt, a power-metalt játszó finn Stratovariust, valamint a rock és a rap fúziójával hódító Hollywood Undead zenekart. A szervezők a magyar rockerekről sem feledkeznek meg: ma délután lép fel a várpalotai Végállomás, este a melodic metalcore-t játszó Insane, vasárnap kora este pedig a legendás Auróra. A hazai magyar palettát az Imely községből érkező Gilotin képviseli. Temészetesen ott lesz a szlovák élvonal is, azaz a Hex, a Nocadeň, a Tublatanka, a Gladiátor vagy a Lúčnicával megerősített IMT Smile, valamint olyan izgalmas, friss hangzású zenekarok, mint a Korben Dallas, a Smola a Hrušky és a Malý Princ. A kevésbé ismert nevek közül figyelmükbe ajánljuk az Ukrajnából érkező Kozak Systemet, amely ügyesen keveri a rockot, az ukrán és a balkáni népzenét az elektronikával. Lendületes koncertjeik mindig eseményszámba mennek. Szombat délután egy ABBa nevű hazai zenekar is fellép, amely a várakozásokkal ellentétben nem a legendás svéd diszkócsapatot utánozza vagy parodizálja, hanem friss punk-rock szerzeményeivel szórakoztatja a nagyérdeműt. Nevük egyébként az Asociácia banskobystrických alkoholikov rövidítése.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?