Sikertelenségek

Rájár a rúd Amerika csillagaira. Őrségváltás zajlik a színtéren. Új üdvöskék kerülnek a középpontba, a régi, nagy nevek pedig a háttérbe szorulnak. Ami nem lenne baj, hiszen ez a zenei élet rendje. A legendás előadók azonban nem élvezhetik a „nehéz“ munkával megkeresett milliókon vásárolt javakat, hiszen szenvednek.

Rájár a rúd Amerika csillagaira. Őrségváltás zajlik a színtéren. Új üdvöskék kerülnek a középpontba, a régi, nagy nevek pedig a háttérbe szorulnak. Ami nem lenne baj, hiszen ez a zenei élet rendje. A legendás előadók azonban nem élvezhetik a „nehéz“ munkával megkeresett milliókon vásárolt javakat, hiszen szenvednek. Whitney Houston és Mariah Carey. Két gyönyörű énekesnő, két nagy név. S mi lett belőlük!? Ugyan nem lehet egy kalap alá venni őket, ám mégis sok párhuzamot húzhatunk kettőjük között. Szemünk láttára mentek tönkre. Az egyik nem tudta elviselni a sikert, a másikat meg a sikertelenség döntötte romba. S mindezért a showbiznisz a felelős. A sztárok kiszolgáltatottsága. Az egyik percben ünnepeljük őket, a másikban meg már egy más előadóért rajongunk, mást emelünk az egekig. Whitney karrierjében ugyan igazán nagy törés sosem állt be. Folyamatosan jelen volt, nagy és még nagyobb slágerek jellemezték pályáját. Mégis képtelen visszajutni az élvonalba a kábítószer-problémái óta. Mariah Carey körül kicsit más a helyzet. 1990-ben pillanatok alatt berobbant az amerikai élvonalba, különösebb megerőltetés nélkül több millió ember kedvence lett. A legmegfelelőbb szaki, a Sony Music főnöke fedezte fel, aki gyorsan összehozott egy ügyes csapatot, s máris megszületett az új sztár. Az énekesnő 1994-ben a Without You című dalával Európában is befutott, s igazi világsztár lett. Ilyen helyzetben kevesen gondolnak arra, hogy mi lesz, ha egyszer... És ez eljött. Ugyan hangja még mindig csodálatos, de semmi több. A hibát saját háza táján kell keresni. Zenéje az évek múlásával szinte semmit sem változott. Hiába hívott meg lemezeire az utóbbi években neves rappereket, kicsit több kellett volna. És amit megvettünk tíz éve, annak nem biztos, hogy 2005-ben is piaca van. A legtöbb előadó egyszerűen nem tud haladni a korral, fél az újításoktól. Pedig nem kéne. Példa erre Madonna esete. Sikerének titka, hogy tud váltani. ĺgy aztán Mariah feleslegesen okolja Jennifer Lopezt meg Thaliát, mondván: ők az oka sikertelenségének. Pontosabban, jobban belegondolva: valahol igaza van. Ma ők a menők. De ne ők legyenek a bűnbak! És mi az összefüggés a két énekesnő között? Egyikük sem tudja elfogadni a zenei élet árnyékos oldalát. Mindkettő összeesett a terhek súlya alatt. Életek mennek így tönkre. Amit alig veszünk észre. Nehéz ugyanis elviselni, ha már valakit nem rajonganak körbe, azt is nehéz azonban megemészteni, ha a középpontban áll. De ez már kevés embert érdekel. Az új sztárok sikere mindent elhomályosít. Mellettük nem téma az egykori világsztárok élete, keserves küzdelme az életért. És sajnos ez is a zenei élet rendje. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?